Andlighet,  Annons för Kreativa Kristaller 5D,  Tarotkurs

Gratis tarotkurs!

Under ganska lång tid nu har jag fått signaler om att jag bör tillhandahålla en tarotkurs. Efter mycket funderande, planerande och framför allt prokrastinerande, så har jag nu bestämt mig för hur den kursen ska läggas upp. Det blir helt enkelt en serie inlägg här på bloggen. Ingen behöver anmäla sig, ingen behöver stressa för att hålla tider och frågor kan ställas i kommentarerna. Smidigt och bra.

I det här inlägget tänkte jag ta upp lite allmän information. Ni som har läst om min bakgrund inom tarot vet att jag mestadels är självlärd, med undantag av några nätbaserade småkurser – likt den jag nu ska tillhandahålla själv. Jag har dock ganska många års erfarenhet vid det här laget och gör kontinuerligt kortläggningar.

Bland det första jag lärde mig var att för att kunna göra en bra läggning, så behöver man lite bortse från kortens förutbestämda betydelse och bara tolka intuitivt – och det är så jag fortfarande jobbar. Men för att det ska finnas någon mening i att ha en kurs, så kommer jag i de här inläggen att ta upp de olika kortens energi och förutbestämda betydelse.

Men kom ihåg att det är känslan och intuitionen i en läggning som är det viktiga, inte vad någon annan har bestämt att ett kort betyder. När man har gjort kortläggningar ett tag, så märken man att ett och samma kort kan komma att betyda ganska många olika saker.

Vem kan lägga tarot?

Alla som är intresserade av tarot kan göra tarotläggningar. Precis alla. Det är en stor, fet myt att bara vissa skulle ha förmågan att “spå” i tarot. Eller att bara vissa är mediala. Vi har alla mediala förmågor. Alla människor. Vi kan alla prata med väsen som existerar i andra dimensioner och vi kan alla plocka upp andras energier och livsvägar. De som anser sig inte kunna, kan inte för att de inte har lärt sig hur man gör, inte för att de inte har förmågan. Eller för att de är för rädda.

Var får man tag på en kortlek?
Kortlekar kan man köpa i nästan alla butiker som har andlig inriktning. Min webbshop kreativakristaller.se har några kortlekar i lager och andra kan beställas hem efter önskemål. Man kan också kolla efter begagnade tarotlekar i andliga köp- och säljgrupper på facebook.

I många kretsar florerar det påståenden som säger att man inte kan köpa egna tarotlekar, utan de måste ges i gåva. Jag har aktivt känt in energierna i dessa påståenden under säkert fem års tid, och varje gång är resultatet detsamma – hittepå. Vad jag får in, så har dessa påståenden sitt ursprung i avundsjuka och ovilja att låta någon annan lära sig konsten. Så man hittade på något att skrämmas med.

En ny kortlek måste renas och laddas innan användning. Rena kan man göra med rökelse och laddandet sker med ens egen energi. Man leker runt med korten så att man utbyter energi med korten. Man bekantar sig med kortleken, rör på alla kort, tittar på bilderna osv.

Sen är det lite olika hur man vill göra med att låta andra röra korten. Vissa vill inte ha någon annans energier på sina kort, medan andra vill att klienten till exempel blandar korten så att deras energier också överförs till dem.

Förberedelser inför en kortläggning

Jag tycker att det är ganska viktigt att skapa sig en liten ritual som man gör inför varje kortläggning. Alla gör olika och alla har sin egen rutin som fungerar för dem, men det finns några viktiga punkter att ha med:

  • Sätt upp ett skydd. Att skydda sig själv och sin klient är viktigt när man ska göra kortläggningar. Om du inte redan har en fungerande rutin för det, så går det bra att bara rena bort tunga energier med rökelse och sedan be Ärkeängeln Mikael och/eller andra änglar att skydda utrymmet så att bara kärleksfulla energier kan komma igenom.
  • Jordning och centrering. Jorda dig och centrera dig genom till exempel meditation.
  • Rena korten. Rena korten före varje kortläggning, så att de inte håller kvar energin från gamla läggningar.
  • Sätt din intention. Vad är syftet med kortläggningen? Vad vill du ha ut av det?

Min ritual inför varje kortläggning (eller annan magisk händelse) är att städa och dekorera. Jag tänder rökelse, torkar av ytorna, plockar och ställer i ordning, väljer ljus, kristaller och eventuella andra dekorationer, allt medan jag kallar på änglar, guider och ljuset att skapa ett skydd och assistera i att ge klar, tydlig och kärleksfull vägledning till klienten. Det är mitt sätt att öppna cirkel. Enerigerna är i konstant rörelse och det bildas en flerdimensionell barriär som inte släpper igenom något besvärligt. Ibland kommer mina två vikingakrigare till och med. Det är ganska häftigt.

Olika typer av kortlekar

Man brukar skilja på tarotlekar och orakellekar. Snabbt förklarat kan orakellekar vara uppbyggda lite hur som helst och ha olika många kort. På orakelkort finns ofta kortare budskap tryckta direkt på kortet – vilket ju kan vara både en fördel och en nackdel.

Tarotlekar har generellt samma uppbyggnad, även om det också kan variera och det har till exempel lagts till extra kort. Kortleken består av 78 kort – varav 22 är det som kallas stora arkanan och resterande 56 är uppdelade i fyra olika sviter i lilla arkanan.

I den här inläggsserien som är tarotkursen, tänkte jag publicera ett inlägg för varje kort i den stora arkanan och prata lite om dem. Sen får vi se hur vi gör med den lilla arkanan, om det ska blir samma upplägg eller om varje svit ska få en eller ett par inlägg var.

När postas inläggen?

Törs jag lova hur frekvent inläggen ska komma? Ska vi säga måndagar och torsdagar? Idag är det torsdag och jag tänkte försöka få upp både det här inlägget och kort nummer 0. Det kan hända att jag publicerar oregelbundet, så prenumerera gärna på den här bloggen genom att fylla i din e-postadress under rubriken “Prenumerera” i menyn. Du får då ett mejl varje gång ett nytt inlägg publiceras i bloggen.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.