Annons för Kreativa Kristaller 5D,  Tarotkurs

The High Priestess – Översteprästinnan

Alla inlägg som hör till tarotkursen finns här.

Nästa kort i ordningen är nummer 2, The High Priestess, Översteprästinnan. Hon är ofta avbildad tillsammans med en måne, två pelare och föremål som representerar visdom och stabilitet. Pelarna symboliserar dualitet och tolkas ofta som pelarna av gott och ont, ljus och mörker.

Kortets energi

Översteprästinnan är stark, stabil och högst intuitiv. Hon använder sin visdom och vet att vissa saker i universum är menade att upplevas via intuition och känsla istället för logiskt och sakligt. Hon vet att dualitet genomsyrar allting och att man kan välja att använda sina krafter i gott eller ont syfte. Kortet för med sig en energi om det mystiska och undermedvetna. Det talar om hemligheter och dolda sanningar och visdom, men samtidigt om självkännedom, trygghet i sin egen visdom och vetskap om att allting kommer till en när det är dags.

Upp- och nedvänt

De gånger man väljer att tolka kortens upp- och nedvända betydelse, så brukar Översteprästinnan stå för manipulation, falskhet och rökridåer. Kanske är man inte villig att lyssna till sin magkänsla.

Tolkning

Kortet genomsyras av mystik och när det dyker upp i en läggning är det ofta ett tecken på att det nu är dags att lyssna på sin intuition. Månen står just för intuition, men också feminin kraft. Pelarna brukar tolkas som dualitet, men i dagsläget, när twinflame-energin är väldigt påtaglig, så kan både pelarna och den romerska tvåan (som ju också är två pelare), tolkas som twinflame-energi. Dualitet, precis som twinflame-energi, innebär ju både det gudomligt feminina och det heliga maskulina. På kortet från kortleken Sirian Starseed Tarot finns också vatten med, och vatten står ofta för känslor och känsloliv.

Frågor, kommentarer och kortlekar

Ställ gärna frågor i kommentarerna om ni har sådana. Allmänna tankar och åsikter om den här “lektionen” är också välkomna.

Du som vill ha e-postuppdateringar varje gång ett nytt inlägg publiceras kan skapa en prenumeration genom att ange din e-postadress i menyn här.

Du som ännu inte har en egen tarotlek och är sugen på att köpa en, får gärna titta i min webbshop. Där kommer det att fyllas på med lite nya tarotlekar under dagen. Min webbshop finns på www.kreativakristaller.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.