Annons för Kreativa Kristaller 5D,  Tarotkurs

The Lovers – De Älskande

Samtliga inlägg som hör till tarotkursen finns här. Läs gärna de andra inläggen också, för att få en helhetsbild av hur man kan lägga och tolka kort.

Kort nummer 6 i den stora arkanan är The Lovers, eller De Älskande, som kortet heter på svenska. På bilden här ovan ser ni att de flesta kortlekar väljer att avbilda energin väldigt bokstavligt – som ett älskande par. Kortleken Quantum Tarot version 2.0 talar istället om gravitationskraften, som ju är en form av attraktionskraft. Men även där finns symbolik som vi förknippar med romantisk kärlek.

Man ska dock vara noga med att inte förutsätta att De Älskande alltid handlar om romantisk och livslång kärlek i sann soulmate-anda. The Good Tarot-leken visar att The Lovers – eller ett enkelt Love, som kortet heter i den leken – handlar om all kärlek, alla olika former av kärlek som finns runt om oss och som vi upplever dagligen.

Kortets energi/betydelse

Energin om De älskande är villkorslös kärlek. Den sortens kärlek som är djupare än våra mänskliga hjärnor kan förstå och som finns där som en grund till allting. Kortet handlar om läkande relationer, sådana som för oss vidare på vår resa. Viktiga personer och viktiga förhållanden. Känslan är ett starkt band mellan två personer, ett där man känner sig starkare och bättre tillsammans än ensamt.

Kortet för också med sig en hint av dualism och polaritet. De Älskande är ett kort som associeras med tvillingens stjärntecken, det visar på sambandet mellan motsatser och att det alltid finns två sidor av allting.

Upp- och nedvänt

Om man väljer att använda sig av en annan tolkning för upp- och nedvända kort, så brukar The Lovers stå för ett destruktivt förhållande, svartsjuka, kontrollerande och begränsande beteende och manipulation.

Notera dock att man inte måste tolka upp- och nedvända kort. Det går precis lika bra att bara vända dem rätt och tolka därifrån. Man brukar känna om det är läge att tolka rättvänt eller inte.

Tolkning och symbolik

Det är så vanligt att det här kortet tolkas som tvillingsjälar/twin flames. Ofta kan det ju mycket väl handla om det, men det gör det inte alltid. Därför är det viktigt att man tar sig en noggrann titt på kortet och vad som finns därpå.

Vart dras din blick? Vad associerar du de olika detaljerna med? Vilken känsla/tanke får du?

När man gör tarotläggningar är det inte korten som är magiska, inte ett dugg. Det är DU som är magin, som är mottagaren av budskapet. Meddelandet från guiderna är därför anpassat till dig och hur du tolkar och förknippar saker. Tolkningar och betydelser som är bestämda av andra är av mindre betydelse. Så titta och känn. Lita på det som kommer till dig.

Frågor och kommentarer

Berätta gärna i kommentarerna vad ni har för kortlek där hemma. Hur ser kortet De Älskande ut i er kortlek? Vad får ni för känsla?

Kortlekar till salu

Om du inte har en egen kortlek ännu, så går det jättebra att köpa en i min webbshop. www.kreativakristaller.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.