Annons för Kreativa Kristaller 5D,  Tarotkurs

Strength – Styrkan

Samtliga inlägg som hör till tarotkursen finns här. Läs gärna de andra inläggen också, för att få en helhetsbild av hur man kan lägga och tolka kort.

Vad som är kort nummer 8 i en stora arkanan råder det lite delade meningar om. Vissa läror (och kortlekar!) säger att kort nummer 8 är Justice – Rättvisan, medan andra (och i min erfarenhet, de flesta) sätter Strength – Styrkan som nummer 8. Eftersom de flesta av mina kortlekar har Styrkan på den här platsen, så är det den som beskrivs i det här inlägget.

Styrkan är ett kort som syftar till ihärdigt och kärleksfullt applicerande av den personliga kraften. Det är den inre styrkan som vi alla besitter, den som hjälper oss att övervinna rädslor och ta oss igenom svårigheter. Ett lejon symboliserar ofta styrkan i kortet.

Kortets energi/betydelse

Kortets energi är stark och stadig. Den är inte dominant och egoistiskt pushande, utan varsam och respektfull. Man vet sin egen kraft och man litar på sin förmåga. Man är intuitiv och tålmodig, och vet att vänta på signalerna på att det är rätt tillfälle att agera.

Mod är en stor del av Styrkans energi, men även visdom. Man vet att man är evig och att allting löser sig utan att man behöver fysiskt eller mentalt tvinga fram det.

Upp- och nedvänt

En upp- och nedvänd tolkning, när man väljer att göra en sån, skulle kunna vara svaghet, att man är lättmanipulerad, trött och energilös, sårbar. Och att man då agerar ur ett perspektiv av att vara hotad och tvingad.

Tolkning och symbolik

Lejon står ofta för mod. I Solögas bok Djurens språk står det “Ett öppet hjärta är ett modigt hjärta. Min gåva till dig är att vara modig. Var stolt över vem du är. Låt världen ta del av din begåvning och din visdom. Ett modigt lejon gömmer sig inte.”

Nummer 8 i numerologin står för styrka, kraft, kontroll, auktoritet och struktur.

2 Comments

 • Elisabeth Tallberg

  Jag blev så glad när jag hittade dina tolkningar av Stora Arkanan men var är resten men jag kunde inte hitta alla kortens tolkningar. Har du inte lagt in dem ? Jag är en nybörjare och totalt dålig på detta, men vill lära mig att förstå.
  Varma hälsningar
  Elisabeth Tallberg

  • Kirsi

   Hej Elisabeth. Tack för ditt meddelande. Jag ber om ursäkt att det tog sån tid för mig att svara. Den här bloggen är lite åsidosatt just nu. Livet har kommit i vägen och jag har inte haft tid att skriva fler inlägg om stora arkanan. Planen är att resten ska komma, men jag kan just nu inte säga när.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.