Musik

Vilken är din favoritlåt?

Jag behöver ha en ny bilskiva. Normalt går tillverkningen av mina bilskivor till som så, att jag skramlar ihop de låtar jag helst vill lyssna på och bränner ner dem helt enkelt. Rätt vad det är så upptäcker jag en ny låt som jag absolut vill lyssna på tills jag tröttnar på den. Då behövs det ju en ny bilskiva. Så jag fixar en ny. Förutom den nytillkomna låten, minus en jag är rätt trött på, så är den likadan som den förra.

Jag har en miljard skivor i bilen som är i princip lika. Plus-minus en och annan låt. Från början hade de smarta namn så jag på något vis kunde ana vilka låtar som fanns på dem. Smarta namn som Depparskiva, Partyhumör, Må bra eller bara den allra nyaste låtens titel. Sen övergick de till att heta Ännu en jävla bilskiva, Åttisjunde bilskiva och Detsamma. Numera är det inte ens nån mening att döpa dem. Jag vet vad som finns på, men jag känner inte igen skillnaden.

För tillfället nöter jag på en skiva med både mina och ungarnas favoriter. Det är lite irriterande emellanåt att hela tiden behöva byta låt. När baksätet är bemannat så beordras det låtbyte. När det är tomt så vill jag inte lyssna till smurfar. Ordern från lilla damen är: När det är en snurf-skiva i, så lyssnar vi på snurfsånger. När vi inte lyssnar på en snurf-skiva, ja… då lyssnar vi inte på snurfsånger! (Hon säger f.ö. också “noppe”. Det är det ukki åker till jobbet på).

Nå. Nu måste jag ha en ny skiva igen. Och den här gången tänkte jag vara äventyrlig och inte välja mina gamla vanliga låtar. Då blev det svårt helt plötsligt. Vad ska jag välja för låtar? Kan ju inte ha en tom skiva! Nu behöver jag ha hjälp. Vad lyssnar du på? Vilken är din favorit? Vilken låt är bara så bra så att den måste lyssnas till?

7 Comments

 • Matts

  Här får man snabba sig… Jag lyssnar på techno mest i bilen så man håller sig vaken, men annars lite av varje.. beror lite på humöret det där 😉

 • Herman

  Three Days Grace: Gone Forever.. klockers låt!!

  annars rekomenderar jag INFLAMES ! i mängder. (tar inte ansvar för ev fortkörningsböter)

 • Sanna

  Hmm det finns ju mkt.
  A change of pace har mkt bra 🙂
  Annars the veronicas – this is how it feel
  The secret handshake – i wish
  Dropkick murphys- walk away
  Coheed and cambria funkar också alltid 😛 🙂

 • Norsken Kenneth

  The End med The Doors. För att varna dig, så är det “Acid Rock”. 😉 Annars tror jag att du kommer att gilla två låtar med gruppen Mazzy Star, de låtarna heter Flowers In December och Fade Into You.

 • Kai

  Jadu. Bra fråga.
  1. Blue Oyster Cult – Dont fear the reaper
  2. The Hurriganes – I will stay

  Sorry gumman kommer inte på nått mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.