Andlighet

Är jag medial? Är du?

I flera inlägg har jag försökt att förklara det kaotiska tillstånd som är min andlighet. Det är något dynamiskt och diffust egentligen, i ständig utveckling och i flera lager samtidigt. Idag tänkte jag prata om benämningen medialitet.

På senare år har jag börjat ogilla etiketter och titlar alltmer. De begränsar och separerar. Jag upplever att ordet medialitet och att vara medial också gör precis det – begränsar och separerar. För att den allmänna uppfattningen i samhället är att det endast är vissa personer som är mediala, vissa har gåvan (eller förbannelsen, beroende på hur man ser det) att uppfatta saker bortom det fysiska.

Min intuition säger att exakt varenda människa har en medial förmåga. Eller åtminstone potential till att hitta sin mediala förmåga. På samma sätt som alla kan skriva. Eller prata engelska. Och kan man inte, så beror det på att man inte har lärt sig, inte på att man inte har förmågan.

Samhället har i århundraden lärt oss att “andra sidan” är läskig, att det bara är vissa som har förmågan (de är dessutom lite galna och läskiga också) och att “vanligt folk” endast kan röra sig i den fysiska världen. Det är inte alls konstigt att de flesta av oss inte vet om att vi kan lära oss att hitta vår medialitet.

Så, är jag medial? Ja. Ju mer jag har utvecklats och läkt mig själv, har jag kommit till insikt om mina förmågor och hur de alltid har funnits där utan att jag har fattat det. I 7-8 år har jag aktivt utvecklat och utövat min kraft, så att säga. Även om jag inte vill använda just det ordet att beskriva mig och mina förmågor med, så går det inte att bortse från att jag är medial.

Men, hur mycket jag än ogillar etiketter, så är de ju behändiga ibland. Och det finns etiketter som jag, för tillfället, är bekväm att sätta på mig själv.

Ungarna kallar mig för häxa. Jag tycker att det är lite gulligt. Och även om jag ofta ägnar mig åt häxerier av olika slag, är häxa också en benämning som jag inte är bekväm med.

De kommande dagarna ska jag publicera inlägg som hanterar de benämningar som bäst beskriver hur jag ser på min medialitet. Tills dess, kommentera gärna något om dina egna uppfattningar rörande medialitet.

20 Comments

  • Kirsi

   Det är jättespännande. Det här inlägget berörde dock varken kort eller kristaller. Menade du din kommentar som svar på min uppmaning? <3

  • Kirsi

   Det är intressant, men i det här inlägget har jag varken pratat om kort eller stenar, så jag undrar om du verkligen har läst? <3

 • Therese Carlsson

  Kul att du har utvecklats i din kraft och att du kan läka dig själv. Alla ska inte vara likadana det skulle inte bli roligt då utan jag tycker det är bra att vi är olika i allt

  • Sandra

   Jag tycker också det är en svår benämning. Jag ser inte mig själv som medial heller, men det är liksom det lättaste ordet att använda för det jag håller på med. Jag har valt bort själv att inte vara öppen för vissa saker bland annat att se framtid och att få kontakt med andar. Det är liksom inte min grej riktigt, jag vill “laga” människor, hjälpa till där energin inte räcker till för dem. Ta bort blockeringar så att flödet far runt fritt i kroppen. Jag trivs så bra med änglarna och att leva i deras kärlek. Däremot får folk gärna säga min framtid. Jag tar det däremot som det kommer. Stenar och kristaller är också något jag känner en kärlek till, mycket pga deras helande kraft. Däremot ser jag på dottern att hon kommer nog öppna upp mer för andar än vad jag gjort. Även hon dras till kristaller, men jag har märkt hennes fashination för andar, mycker mer än vad jag någonsin gjort. Så nu är det jag som måste försöka guida henne att stänga till och så hon ska veta vad hon ska göra om hon ser något. Även om jag inte ser så vet jag hur hon ska göra vid sånna situationer ❤ jag vill att hon ska utveckla den sidan och inte stänga ner helt, för då tappar man endel av sig själv ❤

 • Anna

  Jag får ofta höra att jag är medial eller väldigt öppen av mig, har upplevt många saker ifrån den andliga sidan har även drömt sanndrömmar vilket är häftigt men ibland läskigt. Jag skulle faktiskt vilja utveckla mig skälv i det!

 • JUNITJEJ

  Så häftigt att du har en medial förmåga!! Ta tillvara på den förmågan! Jag hade önskat att jag också hade förmågan att få kontakt med andra sidan.

 • sofia lissmyr

  Jag har många gånger fått höra att jag är medial vilket jag tycker är så intressant. Har alltid varit intresserad som har med allt sånt här att göra. Jag har för några år sedan läst av folk vilket jag älskade att göra. Det är så coolt att man kan utvecklas så pass mycket inom detta ämne faktiskt. Haha ja lite gulligt är det ju att du blir kallad häxa 😉 Ordet häxa låter för mig väldigt läskigt fast jag är 24 år haha 🙂 <3

 • Madde

  Tror man måste våga att öppna upp sig och våga att acceptera det. I perioder kan jag känna av saker, men ibland är jag extremt stängd.

  • Kirsi

   Ja, så är det ju. Man måste vara villig och öppen. Är man inte mottaglig så upplever man heller inget.

 • Mina

  Spännande med det mediala.
  Jag har sådana blandade känslor måste jag säga och i bland vill jag inte tro på det även om jag ändå lockas av det. Att få kontakt med andra sidan är egentligen något som jag har upplevt även om vi kallar det här hemma för att “farfar” är här och busar med oss.
  Gulligt att de kallar dig för häxa <3

 • Marie Karlsson

  Hehe sött att de kallar dig häxa, i den bemärkelsen är det ju sött. Samt läckert att du kommit till insikt till detta själv att du är medial och att du känner att du kan nå ut med det i ja både smycken och dina tankar och krafter

 • Amanda Kanterfors

  Jag tycker det är så intressant och läsa om hur du tänker om saker och det där med etiketter nej jag gillar det inte heller riktigt eller att bli instoppad i ett fack. Och saker man kanske inte j´känner till som “andra sidan är läskigt för viss folk 🙂

 • Kamilla

  Både jag och min bror har mediala förmågor. Jag däremot har inte vågat släppa på dem och gömmer dem medan min bror har starkare förmågor att hjälp några medialt. Spännande värld det är med att kunna få kontakt med andra sidan. Vilket bord med stenar så fint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.