Kaffemonster

Less på riktigt

Hm. Nu har köttfärsen återigen vandrat ner från sin hylla på toppen och lagt sig demonstrativt på juicepaketet. Här ska vi minsann inte missa att det är meningen att Kirsi ska stycka upp färsen och frysa in den i fina små påsar. Ett av många sysslor här hemma som automatiskt blivit kategoriserat som kvinnogöra och absolut inte händer om ingen kvinna tar hand om det (allt med tvätt och matlagning är också samma typ av sysslor)…

För i helvete! Jag blir så less. På riktigt! 🙁

2 Comments

 • Sambon

  Vill minnas att vi kom överrens om att du skulle plocka in köttfärsen i frysen iom att jag gick ut i garaget och hämtade in jord åt dig. Att det oftast är jag som handlar, fixar disken (om inte din mor hinner före), osv nämner du givetvis inte. Att du får sköta matlagningen kan ju ha att göra med att i princip vad jag än lagar så duger det ju inte åt dig utan det är nästan alltid något som du ska klaga på..

  Det är ju hemskt om du ska behöva göra något annat hemma än att dona med dina blommor, sitta vid datorn eller ligga och kolla på serier (på annat håll går det givetvis bra att göra annat).

 • Kirsi

  Köttfärsen hade lagts ner på juicen två dagar innan du meddelade att du inte skulle hämta jordsäcken om jag inte tog tag i köttfärsen, så det finns ingen anledning att skylla på någon “överenskommelse”.

  Jag tar inte upp handlandet eller disken, eller något annat, för att det inte är något problem. Jag behöver oftast be dig att handla, men disken sköter du alldeles själv. Vilken bedrift. Vill du ha ett diplom? 😐

  Det är så uppenbart att inga polletter har ramlat ner någonstans. Är du medveten om vad som har försiggått det senaste halvåret? Vet du varför jag är sjukskriven? Jag har i min enfald trott att det skulle räcka för dig att bevittna hur i helvete dåligt jag har mått för att du ska förstå att det mesta av min energi går till att endast vara….

  Mamma kommer och städar och tvättar för att jag inte har ORK till det. Hon tar hand om min del av hushållsarbetet för att jag inte kan (och för att du inte fattar att det är ditt jobb i egenskap av sambo att hoppa in och sköta markarbetet nu när det är kris). Det är på inget sätt meningen att du är befriad från din del av ansvaret…

  Menmen, tack som fan för att du återigen stämplar mig som lat och oduglig. Det vore ju hemskt om det fanns någon mer än jag i hemmet som var intresserad av mitt tillfrisknande…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.