Kaffemonster

Finlands självständighetsdag

Jäpp, det är det idag, har jag hört. Självständighetsdagen firas den 6:e december till följd av att Finland blev självständigt från Ryssland 1917. (Nej, egentligen har jag inte sån koll att jag visste det där, jag råkade läsa det på the internets för en stund sedan. 😛 )

Det måste betyda att det är den 6:e idag då. 6 dagar i december och på den sjunde dagen fick ingen vila. Idag är en dag utan måsten och krav. Jag kan bara syssla med sådant som jag oftast gör. Ingenting. Bara gå runt i min badrock och släpa. Göra ingenting. Ändå känner jag att jag borde göra någonting, göra lite nytta. Jag har skuldkänslor igen för att bara sitta och uggla. Min hjärna tycks inte fatta att det är okej att göra ingenting. Att det är lite det som är meningen nu när jag är sjukskriven. Vila, släpa runt, gå på lite terapi emellanåt, men mest bara göra ingenting.

Imorgon får jag inte göra ingenting. Imorgon måste jag upp och iväg till kuratorn. Tid för terapi. Varför kan jag då inte slappna av idag? Vila och inte göra någonting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.