Kaffemonster

Vinternatt

Älskling somnade. Jag känner mig alldeles för rastlös för att ligga i sängen. Gick ut och rökte i hopp om att det skulle räcka för att lugna rastlösheten. Det är så lugnt och skönt ute. Nysnö överallt. Tyst överallt. Alldeles för tyst. Inte ens vinden lämnar några ljud ifrån sig. Mysigt. Jag känner för att bara vara lycklig.

Lite sugen på kaffe är jag, men det är nog bäst att jag låter bli det. Borde nöja mig med vatten, eller kanske juice. Å andra sidan, vad gör det om jag fortsätter att vara pigg? Jag måste inte gå upp imorgon. Inte förrän på eftermiddagen om det skulle vara så. Det får nog bli lite kaffe ändå. Kanske ska jag tända ljusen i lampkronan också, och låtsas att det är en sådan morgon jag hade om nätterna i december.

Jag vet inte vad det är som orsakar den här förfärliga rastlösheten. Den stör mig. Jag kan inte vila som jag borde. Mattheten vill inte lämna mig, den kommer jag inte undan, så jag borde vila. Jag har inte ro att titta på serier, fly rastlösheten den vägen och lura kroppen till vila.

Jag kan inte tänka. Rastlösheten hindrar mig från det. Jag skulle ju bara vilja drömma mig bort. Jag längtar. Efter vad vet jag inte. Till senare kanske. Till när jag kan behålla en tanke, åtminstone tillräckligt länge för att jag ska förstå vad den menar. Det är frustrerande att ha något dolt snurrandes sådär. Känna att jag borde berätta om något. Prata om det eller skriva om det. Precis som jag ibland (alldeles för ofta) inte hittar orden som går ihop med det jag pratar om, hittar jag nu inte denna fundering som jag behöver prata om. Den finns där, jag vet nästan vad det är, men det vill bara inte komma fram.

Så då berättar jag om något helt annat istället. Jag ska bli moster! Min gamla lillasyster ska bli mamma! 🙂 Det är så underbart att jag inte kan sluta le. I september ska det komma en ny liten bebis till vår familj. Ja, jo, jag vet att de blir en egen liten familj. Men nu menar jag vår familj, den som har funnits sedan jag föddes. Detta betyder ju att syrran lämnar sitt liv som globetrotter och flyttar hem! Äntligen liksom. Jag tror nog att jag är snäppet gladare över det än bebisen. Men säg inte det till någon. Vi får hoppas att denna graviditet håller vägen ut och att det blir en fin liten, färdig människa av det.

På tal om graviditeter, min lilla lillasyster har äntligen blivit tagen på allvar på kvinnokliniken, och har nu fått påbörja en utredning om varför hon får missfall efter missfall. Det är grymt hur livet låter ett längtande ungt par bli besvikna gång på gång. Jag måste ringa till henne och fråga hur det har gått med allt hittills.

Nå, jag hittade precis en webbshop med roliga lampor, så jag ska uppehålla mig där tills kaffet är slut. 🙂

Jag har förresten hittat en ny app som jag testar. Hdr camera. Det blir mycket bättre bilder med den än den vanliga kameran. Såhär ser utsikten från balkongen ut med kameran precis som den är. Denna är riktigt fin visserligen, men annars har den bara tagit skumma bilder på senare tid.

Och såhär ser den ut med Hdr:en.

Sov gott.

3 Comments

 • mamma

  Vet du att varm mjölk gör susen när man inte kan sova 🙂 Hoppas din rastlöshet försvinner. Livet kan vara så svårt ibland! Vi gläds åt en ny baby men är så innerligt ledsna för vår yngsta dotter som ändå är så tapper. Vi kan bara hoppas <3

 • Leena Kivioja

  Livet är fantastiskt!! Allt har sin mening men man förstår det senare eller så finns det inget att förstå….
  Livet är både glädje o sorg ibland samtidigt ibland vid olika tidpunkter…
  Ska bli riktigt kul att få hem T lite närmare…..
  Skulle vilja åka o hämta hem henne heheh men det finns väl inga möjlighetr till det eller så finner jag det….
  Ha det bra o massa kramar till Dig o familjen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.