Kaffemonster

Det ska synas att det finns liv

Usch. Jag ska snart åka till gyn så att tanten får titta om infektionen i livmoderhalsen har försvunnit. Jag har ingen vidare lust till det, så jag ska försöka samla lite glädje genom att skriva.

Skriva. Det är ett ord som ger mig lite småpanik just nu. Jag har nämligen stora skuldkänslor över att jag inte har börjat med den där skrivarkursen ännu. Jag har betalat för hela kalaset, men inte kommit längre än att ha tittat igenom studiematerialet en gång. Det känns jobbigt när det är meningen att jag ska hitta på någon spännande karaktär. Jag vet inte hur man gör det. Jag kan skriva när jag får låta orden flöda fritt, men att hitta på en spännande figur och skapa fängslande intriger är något helt annat.

Nå. Det var inte det jag skulle skriva om. Jag skulle skriva om inredning och sånt. För någon dag sedan upptäckte jag nämligen ett nytt inredningsprogram, Det knackar. Jag gillar inredningsprogram. Jag vill också skapa nytt och fint på det viset!

I ett program gjorde de om sovrummet hos en kvinna. Först störde jag mig lite på den kvinnan och hennes överdrivet entusiastiska sätt. Det var värst vad hon älskade allt. Sedan tänkte jag att det kanske var så att den här kvinnan har jobbat väldigt mycket med att se livet på ett positivt sätt och då kunde jag se att hon är ju rätt härlig. Har ett stort leende mest hela tiden och verkar vara rätt lekfull i sin glädje. Och vilka underbara åsikter hon hade!

Jag delar hennes åsikt om att hemmet ska ha en själ. Allt i hemmet bör ha det. Det är inte meningen att man ska bo i ett museum. Det ska synas att det är någon som lever bland allt bråte som hemmet består av. Saker är till för att användas och går de sönder så gör de det. Det är inte hela världen.

Det är onödigt med saker som bara står. Prydnadssaker som inte har någon som helst funktion har jag alltid haft svårt för. Jul- och påskprydnader är bra exempel på sådant som inte gör ett enda dugg. De bara står och tar plats. Ända tills jag och Daniel flyttade ihop ägde jag inte en enda tomteprydnad. Detta ändrades när jag kunde acceptera att hälften av Daniels ägodelar består av saker som inte kan eller ska användas (för att de inte har en funktion eller för att de är gamla och värdefulla och kan bli förstörda av användning). Så jo, när vi ändå har massor av grejer som bara står och samlar damm, så kan vi väl ha lite tomtar och kycklingar som också står och samlar damm.

Jag längtar tills vi har ett hem där det finns utrymme och möjlighet att skapa och förändra som vi vill. Jag vill köpa vackra och speciella saker och möbler. Jag vill ha mycket fina tyger i form av gardiner från tak till golv. Jag vill ha ett hem med en själ. Jag vill ha annorlunda. Jag vill ha kontrollerat kaos. Inte bara kaos som vi har nu.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.