Kaffemonster

Härliga ungar

Den här veckan har jag och ungarna gjort mycket roligt ihop. Bakat pepparkakor och målat med gamla Ikea-färger till exempel. Jag blev förvånad över att gubben ville vara med både vid bakningen och målandet. Jag och gumman brukar göra såna saker själva eftersom han alltid föredrar att sitta vid sin dator. Det känns skönt att kunna göra något med barnen och känna att jag är helt närvarande vid aktiviteten. Jag brukar annars ha svårt med det och är gärna någon annanstans i huvudet…

Jag har äntligen hittat något jag och sonen kan göra tillsammans, som är roligt för oss båda (inte spela Mine craft alltså, som han föreslog när jag frågade honom vad han och jag kunde göra ihop). I veckan kom han fram till att han faktiskt är väldigt intresserad av historia, och historia är ju kul! Det är därför han gillar Sabaton så mycket, säger han. 🙂 Han lyssnar på låtarna i bilen varenda gång vi är ute och åker, och nu började han fråga vad de egentligen handlar om. Så vi har googlat, han och jag. 😛

Idag frågade jag om han ville kolla på någon film eller serie med mig. Han skulle komma när han hade tittat klart på vad det nu var för YouTube-video han tittade på. Jag sa att vi behövde inte titta tillsammans om han inte ville. Jo… Det ville han. “Och vet du varför?” Nej, sa jag och förväntade mig ett “du är världens bästa mamma”-svar. “Jo, du vet den där gången jag fick Tiina att gråta? Där fanns det en fråga om vad du och jag gör, så jag tänkte att om vi tittar på en film, så kan jag ju svara annorlunda på den frågan nästa gång!” Lilla goding! Så ikväll såg vi en dokumentär om Berlinmurens fall. Vi har en bunt DVD:er med dokumentärer om olika historiska saker, så det blir fler såna filmstunder för mig och gubben. 🙂

Häromdagen postade jag ungarnas svar på en slags enkät som virvlar runt på Facebook. Det var sonens svar på de frågorna som fick moster Tiina att gråta. Hon med sina amningshormoner gråter hela tiden.

Såhär ser ungarnas svar ut. Det är svårt att hålla fnisset borta. 🙂

Dottern, 8 år:

1. Vad brukar mamma säga till dig?
Snart…

2. Vad blir mamma lycklig av?
Myspys

3. Vad blir mamma ledsen av?
Döda blommor

4. Hur får mamma dig att skratta?
Säger nåt skämt

5. Hur var mamma när hon var barn?
En retsticka

6. Hur gammal är mamma?
32

7. Hur lång är mamma?
En och en halv meter. Typ.

8. Vad är mammas favoritsyssla?
Antingen att pyssla eller blommor. Eller nånting sånt där. Sina barn kanske.

9. Vad gör mamma när du inte är hemma?
Äter godis

10. Om mamma blev känd, på vilket vis skulle det vara?
För att kunna finska.

11. Vad är mamma riktigt bra på?
Skriva på datorn.

12. Vad är mamma inte så bra på?
Dansa

13. Vad jobbar mamma med?
Datorgrejsimojser

14. Vad är mammas favoritmat?
Eftersom du gör det ganska ofta, så tror jag faktiskt att det är pannkaka.

15. Varför är du stolt över mamma?
För att hon tröstar mig när folk är elaka.

16. Om mamma vore en påhittad karaktär, vilken skulle hon vara?
Pippi för att du har rött hår och är stark.

17. Vad gör du och mamma tillsammans?
Tittar på “Äntligen hemma”, “Det knackar” och “Hela sverige bakar” såklart.

18. På vilket vis är du och mamma lika?
Vi har samma tår.

19. På vilket vis är ni olika?
Hon är bara dator, jag mer åt lek. Eller vilken mamma menar du?

20. Hur vet du att mamma älskar dig?
För att jag är hennes barn såklart.

21. Vad är mammas favoritställe att åka till?
Shoppingställen

Sonen, 11 år:

1. Vad brukar mamma säga till dig?
Jag älskar dig

2. Vad blir mamma lycklig av?
Snälla barn

3. Vad blir mamma ledsen av?
Cigaretter. För då blir du arg och sådär när du inte får röka.

4. Hur får mamma dig att skratta?
Är mamma. För att mamma är rolig.

5. Hur var mamma när hon var barn?
Det har jag ingen aning om, jag föddes inte då.

6. Hur gammal är mamma?
31

7. Hur lång är mamma?
En oooooo… jag vet inte. Kanske en och 60 eller 70.

8. Vad är mammas favoritsyssla?
Vad heter det såhär… blommor.

9. Vad gör mamma när du inte är hemma?
Sitter vid datorn, röker, håller på med mobilen, sover, vilar på soffan kanske…

10. Om mamma blev känd, på vilket vis skulle det vara?
För att hon är så bra på blommor och laga mat, baka och sånt där.

11. Vad är mamma riktigt bra på?
Baka

12. Vad är mamma inte så bra på?
Rita

13. Vad jobbar mamma med?
Jag vet inte hur jag ska säga det, för du jobbar ju inte riktigt.

14. Vad är mammas favoritmat?
Jag vet inte

15. Varför är du stolt över mamma?
För att mamma är min mamma

16. Om mamma vore en påhittad karaktär, vilken skulle hon vara?
Om det finns nån rolig figur som gillar blommor eller att baka, men jag kommer inte på nån sån.

17. Vad gör du och mamma tillsammans?
Jag kommer inte ens ihåg vad vi brukar göra, så jag vet inte. Vi skrattar rätt mycket och har roligt.

18. På vilket vis är du och mamma lika?
Hon är lite tokig, jag är lite tokig, hon är rolig, jag är rolig.

19. På vilket vis är ni olika?
Du är mamma, jag är son, du är tjej, jag är kille, du gillar Äntligen hemma och jag gillar Mine craft.

20. Hur vet du att mamma älskar dig?
Hon säger det typ varje dag. Kramas och håller på med mitt hår.

21. Vad är mammas favoritställe att åka till?
Det var ju enkelt, klädaffär!


Kan ju meddela att det är jag som har gjort kladdet som inte föreställer något.

One Comment

  • mamma

    Vad härligt att ni gör så mycket tillsammans hela familjen 🙂 Jag gjorde frågorna med Jenna fast som farmor då 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.