Pappersbok

En ny bok

Häromdagen bestämde jag mig för att ge mig in i Paulo Coelhos värld. Jag har ju hört så mycket bra om honom. Det fanns en handfull av hans böcker i den lokala bokhandeln och av dem verkade Alef och Valkyriorna mest intressant.

Nu hade jag ju hoppats allt allt gott som sagts om den här författaren var sant. Well… Delvis. Jag gillade att boken började med “Nej!” Jag gillade de följande 50 sidorna just för hans sätt att skriva. Stilen passar mig bra. Ämnet gillade jag också. Men boken… Nej. Jag gillade inte boken. Jag gillade inte honom heller. Jag läste alla 312 sidor av Alef på dryga fem timmar. Jag ville komma igenom boken. Eller jag hoppades att jag skulle börja gilla författaren. Jag hoppades att han någonstans längs berättelsens gång skulle ända min åsikt. Men nej. Och nu vill jag inte läsa Valkyriorna av rädsla att jag fortsätter att ogilla honom.

Idag ska jag istället ägna mig åt en kvinna! Jag har tagit på mig långärmade kläder (för att jag fryser), bryggt lite kaffe åt mig (varför har vi inga alkoholfria öl hemma?) och nu ska jag sätta mig på balkongen och njuta av mina blommor. Och en kvinna! 🙂

Vi får se hur (och när) den slutar.

kvinna

One Comment

  • Vidde

    Jag har bara läst alkemisten och häxan från portobello. Den senare på ljudbok.
    Jag tyckte om båda, men jag skulle rekommendera häxan. Den handlar mycket om att man kan lära ut saker man inte kan. Man får en skön känsla av att man kan göra vadsomhelst när man läser den…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.