Andlighet

Superblå blodmåne

Imorgon är det fullmåne igen. Kom ihåg att lägga ut stenar, pendlar, kort och annat i månljuset, så att de kan laddas av månens magi.

Morgondagens fullmåne är speciell, då tre olika månfenomen sammanfaller. Det är en superblå blodmåne. Eller, super blå blod måne, som vi säger på svengelska, där särskrivning är helt i sin ordning. (Ja, jag vill väldigt gärna korrigera där.)

Det är den andra fullmånen denna månad, som då innebär att den får benämningen blå måne.

Eftersom månen fortfarande är nära jorden, så är även denna fullmåne en supermåne.

Det är också månförmörkelse vid denna fullmåne. Vid total månförmörkelse färgas månen rödaktig och den kallas då för blodmåne.

Här i Sverige kan det vara svårt att se förmörkelsen, men enligt popularastronomi.se så kan man skymta den vid månuppgång, speciellt uppe i norr.

Som alltid, så påverkas vi av månens energier. Ibland påverkas vi extra mycket, speciellt när månens magi är lite utöver det vanliga.

Allting i universum påverkar allting i universum. Vi vet kanske inte alltid varför våra kroppar och sinnen beter sig på ett sätt, men vi kan alltid dra nytta av de energier som är i omlopp. Vi vet intuitivt hur vi ska ta till oss det universum erbjuder. Våra kroppar vet exakt vad som behövs i varje given stund, vi behöver bara lyssna noga.

I natt vaknade jag vid halv 4 – pigg och glad, och kände för att skriva lite. Jag låg kvar en stund och försökte andas mig till sömn igen, för att det logiska och inlärda protesterade givetvis mot att kliva upp mitt i natten. Men lusten att skriva drog för mycket.

Jag satte på kaffevatten, knäppte på datorn och började tända ljusen på mitt skrivbord. Plockade ur diskmaskinens överhylla i väntan på att vattnet skulle koka. Vid varje kaffekopp jag ställde in i skåpet fick jag känslan av att inte dricka kaffe just nu. Märkligt. Kaffe och skriva hör ihop för mig.

Medan jag följde impulserna jag fick, för att lista ut varför kaffe var borträknat, kände jag kände jag en dragning tillbaka till sovrummet. Jag gick in ett par gånger för att känna efter, men förstod inte vad det handlade om. Inte förrän jag hade klart för mig dricka citronvatten med lite salt i och ställt koppen på skrivbordet, kom jag på att dra upp rullgardinen i sovrummet.

Vad möts jag av? En vacker måne. Klar och energisk. Ville tydligen bara säga godmorgon.

Sedan kunde jag sitta ifred och skriva ända till väckarklockan ringde några minuter efter 6. En kopp citronvatten och en kopp guldmjölk drack jag innan det kändes okej med kaffe och frukost.

Hela dagen har jag varit väldigt produktiv och bockat av många saker som har legat på min lista länge. Jag har känslan av att det beror mycket på att jag gick upp och gjorde det som kändes rätt att göra, precis när det kändes rätt att göra det.

Hela dagen har jag också varit smärtsamt medveten om vad jag får och inte får äta för min kropp. Om jag inte lyssnar på tankarna om vad jag ska och inte ska äta, så drar en hemsk halsbränna igång direkt. Jag har knappt kunnat svälja, för att halsbrännan har varit så på.

Choklad och godis gick bort direkt. Ostmackorna till frukost var… ugh. Mjölk, nej. Juice, nej.

Äpplen, apelsiner, valnötsbröd med spenat på, müsli och smoothies har funkat bra. Jag tycker att det är så intressant att observera kroppen.

Vad jag vill säga med denna lilla berättelse, är att lyssna på kroppen – även när logiken protesterar. Den talar om exakt vad den vill ha, vad som behövs och inte behövs. Alltid.

Och speciellt vid dessa superblåa blodmånes-energier – som redan har varit igång ett par dagar – är det kanske ännu tydligare att vi måste lyssna på vårt inre vetande.

Denna fullmåne sägs ta fram allt det som har varit dolt för oss, det vi själva har valt att lägga över i det undermedvetna för att bespara oss den smärta och de jobbiga känslor som vad det nu var vi ville glömma förde med sig.

Som alltid när saker kommer upp till ytan är det för att det ska läkas och släppas. Låt det komma. Låt det läka och släpp det sedan. Medan dessa processer pågår, så kan det vara så att kroppen vill ha lätt och näringsrik föda och mycket vatten.

Vad säger din kropp till dig? Vad behöver den ha, nu när månens magi är i full gång?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.