Andlighet,  Recept

Renande bad

Denna vecka verkar vara jobbig för många. De flesta jag pratar med är lite nere och irriterade. För mig började det direkt i måndags morse, när jag vaknade med oro och olust i kroppen. Sedan dess har oron bara växt. Kroppen är stressad, det är tydligt. Den sitter som en tyngd i axlar och nacke, och får det att kännas som om huvudet är för tungt att bära.

Först tolkade jag det som att det är för stressigt nu, för den här tyngden och mattheten brukar vara ett tecken på just det. Men så tog jag ett renande örtbad igår kväll, och låg samtidigt och konverserade med universum.

Allting verkar alltid så mycket klarare i badet. Jag fick tydliga signaler på att det här är en ny våg av läkning – kollektiv läkning.

Så jag tänkte dela med mig av hur man gör ett sånt där renande bad. Nu är en tid av känslomässig rening för alla, så det kan vara till hjälp att ta ett litet bad, med avsikten att rena sitt energifält, tankar och känslor. Har man inget badkar går det jättebra att lägga örterna i en bunke eller hink, ta med sig den i duschen och tvätta sig med det vattnet.

Renande örtbad

Strö 0,5-1 dl bikarbonat och 0,5-1 dl havssalt eller himalayasalt i badvattnet.

Lägg 1 msk torkad salvia och 1 msk torkad rosmarin i en liten tygpåse eller liknande (jag använder mig av gamla strumpbyxor som jag klipper av och knyter ihop).

Om lavendel finns att tillgå, kan 1 msk av det också läggas med, men är inte nödvändigt. Jag brukar också ha i några droppar av två eller tre olika eteriska oljor – vilka det blir, beror helt på vilka jag dras till vid varje enskilt bad.

Lägg tygknytet i badkaret och låt det ligga där under hela badet. (Om en hink används i duschen, låt det ligga där – som en tepåse – i minst 15 minuter innan vattnet används.)

Ta några djupa andetag och samtidigt som du tvättar dig med örtvattnet tänker du hur det sköljer bort allt som du inte längre behöver. Smuts, negativa energier, gamla känslor, jobbiga minnen, allt du inte längre behöver.

Var hittar man då örter att lägga i sitt bad? I kryddhyllan i vilken affär man nu vill handla i, så klart. Eller hos Örtagubben.

Testa. Det är fullt möjligt att bättra sitt humör och mående lite grann, genom att bara ta ett bad. Man känner sig känslomässigt ren efter det här.

Jag örtbadar så gott som varje vecka, speciellt om livet är lite jobbigt eller jag tycker mig inte kunna hantera saker på ett bra sätt. Det är lite av en ritual jag har.9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.