Smycken

Venussymboler

Äntligen har jag fått hem berlockerna med venussymboler som jag beställde för evigheter sen. De var större än jag förväntade mig, men passar fortfarande väldigt bra till armband.

Vad härligt. Jag känner redan hur de senaste dagarnas skräpiga mående lyfts lite.

Det finns ett par armband med symbolen upplagda i shopen, och fler kommer så snart jag hinner sätta mig ner och tillverka några.

Venussymbolen har många betydelser. Precis som namnet avslöjar, är det symbolen för planeten Venus. Det är också symbolen för femininitet, könet kvinna och, om jag inte minns helt fel, beteckningen för några olika gudinnor.

Jag ser det som ett tecken för det gudomliga feminina – en energi som vi alla har inom oss, oavsett vilket kön eller könsidentitet vi har.

Den feminina kraften är omhändertagande och kärleksfull. Den är inkluderande och tillitsfull. Den är tillåtande och accepterande. Den feminina kraften förstår och erkänner att vi är alla en och samma, och den låter allting att hända i sin egen takt, utan att forcera.

Jag ville ha dessa hängen till mina smycken som en påminnelse om att vi alla ska bejaka den feminina energin inom oss.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.