Kaffemonster

Är jag jag?

Efter en del påtryckningar från diverse läsare får jag lov att bete mig som den väluppfostrade flicka som jag är. Här saknas det tydligen information om vem jag egentligen är. Jag som trodde att det framgick rätt tydligt av texterna nedan. Knastofs, helt enkelt. 😉 Värre än så blir det inte.

Jo. Jag ger efter och fösöker förklara då då. För enkelhetens skull tar jag samma text som jag har på ett visst forum där man borde skämmas för att vara medlem. 😐 Meeen… medlem är jag. 🙂 och trivs rätt bra egentligen…

Nåja… berätta om mig var det… Här kommer det:

“Undrar just om jag skulle försöka mig på en ordentlig presentation… Det är lite svårt. Är det meningen att man ska beskriva sig själv? Inga problem! Lika enkelt som att beskriva hur kanel luktar. Kanel luktar kanel, och jag är jag.

Vad är jag då tro? inbillar mig att jag tillhör kategorin människa, subdomän kvinna. Den förstnämnda kan dock diskuteras vid valda tillfällen. Kan nog, rätt ofta faktiskt, liknas vid ett och annat djur och diverse materiella ting. Fast vi skyller det där på andras åsikter. 😉 Funderade på det där nyss när jag fick mitt infall att skriva det här. Är det inte så att man baserar sin uppfattning om sig själv (eller åtminstone personlighetsbeskrivning) på vad andra tycker och har sagt till en? Dåså, då ska jag alltså basera min uppfattning om mig själv på helt egna tankar.

Jag är… jag är… hmm… *tänk,tänk* Nåja, kastar väl ett gäng egenskaper som är jag. Eller heter det som jag är? Egenskaper som jag besitter… Äh. Vi kör!

Okomplicerad, naturlig, snäll och trevlig, enkel, anpassningsbar, öppen, lojal, dum, överseende, feg, orolig, komplicerad, slarvig, förvirrad, krävande, empatisk, egoistisk, smart, läraktig, trög, nyfiken, naiv, misstänksam, tillbakadragen, envis, kvick, humoristisk, kreativ och observant, lat, ordningsam, nonchalant, pratsam, fantasifull, tålmodig, slösaktig, vänlig, och så något som jag vet exakt vad det är men jag hittar inte ordet.

Det var tråkigt att räkna upp egenskaper. Var alla de där ens adjektiv? Någon som vill jämföra antalet positiva mot antalet negativa så jag vet om jag är en bra eller dålig person?

vad tycker jag om att göra då? Är inte så säker på den saken heller för tillfället. Det mesta som jag har ansett som mina intressen har legat på hyllan rätt länge. Numer sitter jag mest och lyssnar på musik och drömmer mig bort. Rätt deprimerande egentligen. Verkar ha hamnat i nån slags limbo där jag bara sitter och längtar efter det jag vill ha, men lyfter inte ett hårstrå för att gåra nåt åt saken. Min förhoppning är att det är en övergående fas.

Jag anser mig nog rätt spontan. Rätt dumt spontan egentligen. Det händer alldeles för ofta att jag gör vad det nu må vara jag får för mig att göra, och så kommer jag på efteråt att det kanske hade vart bra att tänka igenom saken lite först. Tur är väl det att jag inte ångrar mina infall fullt så ofta som de oigenomtänkta sakerna händer. Ånger är en rätt onödig känsla tycker jag. Nu påstår jag inte att jag aldrig ångrar mina handligar, för det händer ju. Men oftast är det mer av “Jaha, det där var nog inte så smart. Hade kunnat tänka mig för innan…” Så, det som har hänt har hänt, och det hjälper inte att gräma sig över det. Bara att hantera följderna på bästa sätt.

Å andra sidan kan jag lika väl påstå att jag är väldigt eftertänksam och analyserar situationer ner till det punkt att jag inte vågar handla. Det händer minst lika ofta som den oigenomtänkta spontaniteten. Där funderar jag på vad jag skulle göra, tänker igenom varenda möjliga och omöjliga konsekvens av en handling åt det ena eller det andra hållet. Och inget händer. Paralyserad av mina egna funderingar. Rädslor, misstankar och allra helst osäkerheten. Det är väl egentligen vid dessa tillfällen det oftast händer att jag ångrar saker…

Var det allt? Misstänker ett negativt svar på den frågan… Jag och den oändliga monologen. Vänner för livet.

Blev du förvirrad? Jag blev förvirrad. Tokjävel skulle nog summera det hela rätt bra… “

Och så har jag två barn, en bil, ett jobb och en soptipp till bostad. 🙂 Det var alles. Resterande uppfattningar om mig får man genom att läsa bakom raderna här nedan. 😉

Det känns som söndag idag.

Dagens favorit: Stone sour – Zzyxz Rd.

One Comment

 • Ango

  Ville bara säga “Hej, jag har hittat hit och läser din blogg” ;).
  Underbar beskrivning av dig själv ;). Det är väl ungefär så jag minns dig också…eller ja, vissa av orden har jag inget minne alls av för det är sidor jag inte har sett förstås.

  Hoppas allt är bra med dig och barnen!
  Kram
  /Ango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.