Kaffemonster

Alla dörrar öppna och ingenting är vuxet

Kräftskiva och krogen på en onsdag är inte ett bra alternativ när man inte är ledig på efterföljande torsdag har jag fått lära mig. Jag har varit död idag. Jag är inte så säker på om jag lever nu heller, men det kanske blir folk av mig också tills imorgon.

Igår var det alltså kräftskiva med jobbet och moderskeppet. Den första “riktiga” jag varit på, ett sånt där som svenskar alltid har. Med hattar och haklappar. Snaps och sång. Så här vi aldrig gjort hemma. Alla utom jag äter kräftor, dricker vad det nu är som finns att dricka, så härjas det tills alla slocknat. Det här var ju riktigt roligt. Lite annorlunda än vad jag är van vid.

Dessa jobbfester, som enligt vissa familjemedlemmar är alldeles för frekventa, har en liten nackdel. När alkohol är inblandat så delges det en hel del information som egentligen borde stanna där den utveklades från första början. Jag är expert på att läcka inside information. En del info som tillhör regeringen i Kirsiland har kommit i orätta händer. Tydligen är en del självklara saker fick jag veta. Jahaja, där ser man vad jag är genomskinlig. Faktumet att alldeles för många ord klättrar över mina läppar var jag ju medveten om, men att det jag jobbar hårt med att hemlighålla ändå lyser klart och tydligt var en överraskning. Märkligt det där.

Tröstar mig med att det iaf inte är enbart min mun som går lite väl mycket då och då. Intressant hur andras luddiga meningar och små ord som “också” och “vet” kan få mig att fundera så mycket. Måste lära mig att reagera på saker snabbare, så jag kan slänga iväg mina funderingar när samtalsämnet är aktuellt, istället för att ett dygn senare komma på att jag borde ha frågat något.

Jag har också fått veta att jag inte är vuxen. Va?? Jag har två barn, körkort och bil. Jag har en lägenhet som städas ibland och jag lagar mat själv. Jag har alldeles för mycket skulder och för lite pengar… det är väl vuxenpoäng om inte annat? 😐 Tydligen var det en komplimang. Jag försöker se det som det, men ännu har jag inte bestämt mig för om jag ska ta det som det 😉

Idag är också en dag då jag älskar singellivet. Ja, jag vet att jag alltid tjatar om hur jag saknar förälskelsen, närheten och tillfredställelsen som ett förhållande bör innebära, men inte idag inte. Idag är jag så nöjd med att vara singel, att inte vara bunden och få ha alla mina dörrar öppna. Och många dörrar finns det. 😉

Dagens favorit: Good Charlotte – Dancefloor anthem
( Och bakfylla borde inte vara mer än en dag 😉 )

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.