Kaffemonster

Bara lös

Tror att jag har slutat drömma. Det är nog det som orsakar det ovanliga lugnet i mig. Inga drömmar. Inga tankar av värde. Inget att analysera och älta. Inget att skriva om, inte ett dugg att skrämma iväg folk med.

Den som läst vet att jag har berättat om hur jag brukar sitta i bilen och bara drömma. Minnas händelser som varit, fantisera om det som kan komma… Det gör jag inte längre. På vägen till jobbet imorse (jaja, i förmiddags då) upptäckte jag att det enda som rörde sig i huvudet var trafiken. Irritation över att nya bilar inte går fortare än 60 och att kärringar som ligger framför bara är i vägen och byter fil samtidigt som mig utan att blinka (bara för att fortsätta vara i vägen igen och köra 40). Observation och anpassning. Vet du om att det finns många fler övergångställen på vägen till jobbet än jag var medveten om? 😐 Såhär har det varit i ett par veckor. Jag sitter i bilen och sjunger med stereon för fullan hals och hänger helt med i trafiken. (jojo… ingen får höra mig sjunga, men när jag är ensam i bilen så sjunger jag. 🙂 ) När jag drömde brydde jag mig inte om paragrafryttaren framför som låg i 68 eller om att bilar nuförtiden inte utrustas med blinkers… Jag tror inte ens att jag visste att de existerade.

Internetlös som jag är, har jag abstinens. Särskilt när det gäller skrivandet här. Men… Jag har ju inte mycket att skriva om längre. Internetlös. Drömlös. Kanske bara lös? Jag vill så gärna skriva och skriva. Men vad ska jag skriva om??

När jag ligger sömnlös om nätterna har jag haft för vana att fantisera ihop det ena efter det andra. Det är under de sömnlösa nätterna mina bästa tankar uppkommit. Vaken i mörkret med anteckningsblocket på magen. Nu… nu ligger jag och funderar på praktiska saker såsom hur jag borde lagt fram kläderna till ungarna för att spara tid på morgonen eller vilka rutiner som skulle underlätta saker på jobbet. Gu så trist.

När jag drömde var jag förvirrad. Visste inte vad jag drömt och vad som var verkligt. Nu när jag inte drömmer är jag förvirrad. Vad ska jag nu sysselsätta mig med? Jag trivdes nog rätt bra i fantasivärlden ändå…

Brorsans sköldpadda är galen.

Dagens favorit: Nightwish – Amaranth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.