Kaffemonster

Tvätt och andra barnsligheter

Vem ska ta hand om detta?

En av anledningarna till att jag fick ångest utan dess like och var tvungen att fly till syrran, var denna monstruösa tvätthög. Se på den, den har ett eget liv! Den växer ohämmat. Står där mitt i tvättstugan och skrämmer livet av alla stackare som försöker komma in. Speciellt djupt deprimerade 30-åriga kvinnor.

För det är ju inte så besvärligt att tvätta lite, tänker du då. Eller, är det?

Mjo… Tvätten behöver till att börja med samlas in från lägenhetens alla rum, för att sedan sorteras och slutligen stoppas in i maskinen. Den enkla biten är avklarad och maskinen sköter sig själv i en timme. Sedan ska ju den blöta tvätten hängas på tork. För att detta ska vara möjligt så måste den tvätt som redan hänger på tork plockas av, sorteras i olika högar för att sedan förhoppningsvis vikas in i garderoberna. För att det ska vara möjligt att stoppa in något i garderober och andra ställen vi förvarar kläder och skit på, så måste det a) finnas plats, b) vara någon typ av ordning å det aktuella stället. Varken alternativ a eller b existerar i den här jävla lägenheten, så för att kunna vika in tvätt måste hela garderoben först rivas ut och läggas tillbaka i ordning. Helst skulle hälften av allt kastas också…

Det är alltså inte BARA att tvätta lite, utan varje maskin innebär egentligen tre dagars jobb! :/

Alternativet är att skita i allt ovan, tvätta och lägga den torkade tvätten i en av de andra högarna som ligger här och skapar ångestfylld kaos i väntan på att garderoberna ska ordnas upp.

När jag kom hem från syrran blev jag glatt överraskad. Närapå hälften av all tvätt som legat på tvättstugegolvet och hånat min avgång var borta! Dääämn, vad hade hänt här? Nog trodde jag att sambon mitt fått hjärnskakning när han betedde sig på detta viset.

Jag ser nu att min upphetsning där var helt onödig. Vid letande på tvättställen efter rena underkläder, visar det sig att sambon min har haft ett för mig obekant sorteringssystem när han tvättade. Han tvättade endast sina egna kläder.

Vi har tydligen en speciell levnadsstrategi här hemma som jag inte var medveten om tidigare. Den kallas ‘every man for himself’ och bygger på principen ‘sköt dig själv och skit i andra’. Tänk om jag hade vetat om detta när jag tvättat tidigare!

Nå, det känns som att det blir rätt enkelt att besluta vad som ska kastas vid vårstädningen av garderobsutrymmen sedan…

3 Comments

  • Sambon

    Har har lärt mig den levnadsstrategin av dig efter att i månad efter månad konstant ha slut på kläder (speciellt t-shirts som du är väldigt snabb att ta av mina fåtal som blir tvättade) medan dina och ungarnas ligger i diverse högar med rena kläder samt hänger både i torkskåpet och på torkställningen.

    Så jag tog och tvättade all mörk tvätt jag fick in då jag återigen hade slut på tröjor, då blev det mestadels mina kläder ja men ett flertal av dina underkläder låg också med men de har du väl redan använt sen jag tvättade isf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.