Kaffemonster

På tal om Karma…

Jag kom att tänka på ett tillfälle i vintras, när ungarna (mina små galningar och brorsans dotter) tjafsades sinsemellan och kom sedan som vanligt och gnällde över att någon annan hade varit dum. Själv var jag så trött på att medla mellan dem, så jag uppmanade dem att strunta i vad någon annan gjorde och bara fundera på de egna handlingarna. Låt andras elakheter bara rinna av utan att på något vis hämnas dem, för att karma kommer ju att bita de elaka i arslet så småningom.

Aaah, här var det något nytt, vad var det? Karma… vad är karma? På något magiskt vis förvandlades tre bråkstakar till tre små ljus som hungrade efter ny kunskap. Som en duktig förälder förklarade jag för ungarna att karma är universums sätt att se till att bra saker händer människor som gör snälla och bra saker och dåliga saker händer människor som gör dåliga saker. Är man dum så kan man räkna med att karma kommer och biter en i arslet. På ett eller annat sätt.

Efter många minuters fnissande över ordet “arslet” kunde jag vara säker på att ungarna nu kunde åtminstone en av universums regler.

Någon dag senare kom det ett sms från brorsdottern: Vad hette hon nu igen? Hon den där som biter folk i stjärten?

Haha! Job well done! 😀

3 Comments

  • Sis who comes home soon

    Well done….

    men hur vet hon att Karma är en kvinna/man?

    Men bra att hon minns, så kan hon berätta för sina elaka vänner att Karma kommer och biter dom i röven en vacker dag 😀

  • Kirsi

    Dessutom, vilken man skulle ha mod att hitta på en sak som what goes around comes around? 😛 (/Kirsi, manshatisk och bitter. Med mensvärk dessutom.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.