Choklad a la torgfia
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.com.
Efter flera års letande hittade jag äntligen receptet på den där supergoda chokladen som Torgfia alltid sålde på torget när jag var liten.
Bortsett från att jag inte förstod att smeten skulle stelna så himla snabbt att jag inte hann bre ut det ordentligt (det blev en väldigt varierande tjocklek på godisarna), så var mitt första försök till världens bästa godis bara lyckat. Tadaa!
Mycket godis blev det. Här är receptet!
Torgfias choklad (kallas även marknadsnougat):
125 g smör
5 3/4 dl socker
1 3/4 dl vatten
6 1/2 dl mjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao* Sikta mjöl, florsocker och kakao i en bunke.
* Koka smör, socker och vatten i ett par minuter.
* Häll ner vätskan i mjölblandningen och blanda ordentligt.
* Bre ut smeten på en plåt (med bakplåtspapper) och låt svalna.
* Smeten stelnar rätt snabbt, så var snabb med att bre ut smeten till ett jämnt lager på ca 1-1,5 cm.
* När smeten har stelnat ordentligt (jag lät den stå över natten för att vara på den säkra sidan), skär upp lagom stora bitar och sen är det bara att moffa! 🙂
Nom-nom-nom-nom….
Tips! Byt ut en del av dina ingredienser till ekologiska och nyttiga alternativ från Bodystore.
Klicka på bilderna ovan för att komma till respektive beställningssida hos Bodystore.
One Comment
Lotta
Tack! Har också letat efter receptet – och opponerar mig mot att det kallas nougat. Torgfias goda choklad är vad det är!