Kaffemonster

Julfirande del 2 avklarat

Även den överlevde jag utan några större problem. \o/ Dagen var visserligen precis som väntat, lite besvärligare än igår med mycket tjatter och liv, mycket kaos och alla möjliga återkommande bekymmer. Sådant som alltid finns där på julafton liksom. En stor del av dagen var jag därför mest irriterad. De klassiska “misstagen” är ju så vanliga så de borde ju kunna förhindras väldigt enkelt vid det här laget. Måste alla prata så högt och verkligen jobba för att överrösta alla andra? Måste vi verkligen titta på fjantkalle? Efter maten och klapparna blev det mycket behagligare och lugnare. Först då kunde jag börja njuta av att umgås med familjen och ha det trevligt.

En tradition vi har i familjen är att vi syskon får ett sällskapsspel. Syrran har sedan åtagit sig uppgiften att lagra spelen hos henne så att allt håller sig helt och alla delar finns på plats. Med tanke på den slarvighet som finns i vår familj så är det ett bra beslut. Denna gången fick vi Helt hysteriskt. Jätteroligt och verkligen hysteriskt, men det blev jobbigt att spela i längden, så ett par omgångar åt gången räcker. Vi fick till och med lite extra spänning i form av att tygpåsen för spelbrickor hamnade över ett ljus och började brinna.

När julklappstjatet hade slutat verkade ungarna helt nöjda med sina paket. Varsina påslakan, halsband, kalendrar, presentkort och pengar samt diverse tidningar av något slag. Det mest intressanta under dagen var dock genomgående Heron och kameran. Gubben var så frustrerad sen när han hade surfat slut på batteriet. Älskling, som inte var med utan låg hemma och sov efter nattarbetet, fick jag med ett par t-shirtar och ett presentkort till. Vi fick även ett presentkort till Ikea och lite pengar tillsammans. själv fick jag en hemmagjord tvål av brorsdottern och en korg med en mindfulness-cd, rökelser, doftljus och lite avslappnande te av syrran med sambo. Korgen hade även fyllts på med ett par chokladtomtar och lite kexchoklad. 🙂 Perfekt! Tack så mycket för allt fint vi fick!

Syrran i Spanien var mycket saknad, men hon meddelade inatt att hennes paket redan hade kommit fram och hon tyckte jättemycket om smyckesfodralet vi skickade till henne.

Vi lämnade huvudkalaset redan vid 18. Ungarna och jag åkte istället hem till brorsan för att kolla på lite film (nå, ungarna och brorsdottern höll sig sysselsatta i hennes rum). Åh, så lugnt och skönt det var! Mycket utrymme i soffan, tyst och härligt, avslappnande och fint. Ungarna lagade även lite spaghetti till sig själva och efter maten fixade de till och med disken! Efter en smärre muta av brorsan visserligen, men ändå! Bildbevis var jag ju tvungen att ha. 🙂

Brorsdottern följde med hem och ska sova här. Vi fikade upp det sista av den himmelska efterrätten älskling gjorde igår. Han ska strax åka och jobba igen och förhoppningsvis somnar ungarna inom en snar framtid. Då får jag sitta här alldeles ensam, helt för mig själv. Det känns som att det var alldeles för länge sedan sist och jag har fan längtat hela dagen. Här ska jag sitta och lyssna på sprakandet från mitt fina Wood wick-ljus och bara njuta! Lite kaffe kanske jag också kan unna mig. Igen. 🙂

Här är det bara de vuxna som inte har varit duktiga och plockat undan efter sig.

Slutsats: Jag överlevde allt julfirande, det var inte så hemskt som jag inbillade mig även om mina aningar prickade helt rätt många gånger. Det har varit trevligt och mysigt. Men vi kommer sannolikt att vara hemma hela nästa jul ändå (om vi då inte åker till syrran som också planerar att bara vara hemma hela nästa jul dvs. 😉 ). Inget omkringåkande. Ingen uppdelning som det har varit hittills. Bara ett ställe och det stället får helst vara hemma.

One Comment

  • mamma

    Allt var nästan som förut 🙂 Jag trodde jag hade fixat allt med maten, ändå tyckte jag att jag stod vid spisen hela tiden. Spelet ni fick var jätterolig, särskilt när man stod bredvid o titta på 🙂 Vi var också nöjda med presenterna 🙂 Ja, vi får se hur det blir nästa jul, skulle vara skönt att inte behöva stå vid spisen hela tiden…Men det är långt kvar dit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.