Kaffemonster

Söndagsfest?

Jag och älskling har legat i sängen och glott på serier halva eftermiddagen. Ett ypperligt sätt att spendera söndagen på. Av någon anledning kom vi in på festprat och jag fick en liten flashback innehållandes en massa nostalgi. Jag tänker naturligtvis på när jag var ung och sorglös. När livet var lyckligt och lättsamt. Allt var så ansvarslöst och äventyrligt.

Jag tänkte på hur festerierna var då, hur roligt det var. När man vaknade dagen efter en fest så möttes man av ett vardagsrum fyllt av röklukt och med ölburkar, spritflaskor (hembränt naturligtvis, ingen hade ju några pengar) överallt. Hela vardagsrumsbordet var full av dessa flaskor och brukar. Ett gäng festsugna folk hade suttit runt bordet, alltid med någon typ av alkohol i handen. En helkväll med bekanta runt vardagsrumsbordet, musiken på full volym så att man var tvungen att skrika för att kunna föra en konversation. Alla kedjerökte, bordet fylldes sakta men säkert och samlingen av tömda alkoholbehållare fortsatte på golv, fönsterbrädor och andra vrån där dessa kunde ställas på. En fest såg alltid ut på detta viset. Det må låta patetiskt, men gud så roligt det var! Numera är det sällan något utrymme fylls av tomma burkar eller flaskor, dessa hamnar ju alltid direkt i lämplig sorteringsbehållare.

Denna snabba tillbakablick gjorde mig så sugen, verkligen sugen, på att festa. Att sitta med en öl på balkongen, i den våriga atmosfären. En rökpaus var i alla fall nödvändig, och när jag kom ut i köket spelade datorn härlig festmusik. SÅ festsugen! Nu dricker jag ju inte öl (eller alkohol öht) längre, bortsett från någon occasional alkoholfri öl, men festa kan jag ju ändå. Är det någon som vill komma och festa med mig såhär på en söndag-“prevening”? Vi kan sitta och lyssna på Skillet eller In Flames och fylla vardagsrumsbordet med läskflaskor, jag kan åka och köpa en drickaback!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.