Kaffemonster

Städmani

De senaste dagarna har jag haft ett väldigt begär att städa. Städa! Det känns som att jag måste, bara måste. Städa, städa, fixa, fixa. Och jag har inte ens tittat på Äntligen hemma på minst en vecka! Jag har aldrig tyckt om att städa. Det finns viktigare saker att fördriva vardagen med, så jag har aldrig prioriterat städning. Förutom när jag får såna här manier, och då ska det städas precis överallt. Och det grundligt.

Det senaste året när jag har mått dåligt så har jag verkligen inte orkat städa. Mamma har varit gullig och ordnat det åt mig. Jag mår fortfarande dåligt, så vadan detta? Jag tror inte att det handlar om att orken börjar komma tillbaka och allt börjar bli bättre. Det känns inte så. Jag är helt deprimerad, som vanligt, och vill bara ligga i sängen. Men så finns det här kraftiga begäret. Måste städa! Kanske är det några hypomana dagar bara? Eller en blandad period? Or am I nesting? Men det är ju syrran som är gravid, inte jag.

Nå, det händer saker i alla fall. I förrgår skrubbade jag badkaret och badrumsväggarna. Igår fick sprithörnan i köket och utsidan av kylskåpet sig en omgång och idag var det vardagsrummets tur. Sent på kvällen efter att i timmar ha legat i sängen och mått skit dessutom!

Nu fick jag äntligen ner julgardinerna, skuffade undan älsklings datorcrap som ligger överallt (vardagsrumsbordet orkade jag inte ge mig på). Dammsög bort alla vissna blad som ramlat ner från blommor jag har dödat. Fixade och donade fint med dukar, gardiner, plädar och kuddar. Mellan allt detta inomhusstädande sitter jag på balkongen och planerar för sommarens oas. Kanske är det den fina våriga balkongen som orsakar denna mani?

Jag såg att alla fönster skulle behöva tvättas också… Det är dock helt emot mina principer. Mina fönster tvättas bara en gång, när jag flyttar från lägenheten. Så har varit fallet i alla 6 lägenheter jag har haft och jag kan ju inte bli tokig nu och börja städa fönster medan jag bor kvar i lägenheten. Eller kan jag? Om någon annan tvättar fönstren så kanske det inte räknas?

Såhär fint blev det! 🙂

Jag måste ta bättre bilder. I dagsljus. Nu, mera kaffe! 🙂

2 Comments

  • Britt-Marie

    Toppen! Nu har du rent och så fint till påsk. Jag brukar tycka att jag känner stor lättnad när jag städat, att oron och ångesten dämpas lite. Dels för att det blir en slags kontroll, som kompensation till kaoset inombords, dels släpper vissa spänningar när man är igång och städar och rör på sig. Meen… inte är det speciellt roligt att städa. Men trevligt är det när det är gjort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.