Kaffemonster

Min vackra syster

I lördags gifte sig min yngsta syster med sin älskade sambo. De valde att ha ceremonin med endast föräldrarna närvarande. De var i en vacker och intim liten kyrka i Dalarna, i närheten av där de bor. Det hade varit en mycket fin vigsel med ett riktigt nervöst brudpar.

Vi, jag och min andra syster, satt här hemma och väntade med spänning på bilder från den stora dagen. När de väl kom, så satt gravidisen och stortjöt. Och visst var det vackra och gripande bilder. Brudparets lycka och kärlek syntes så tydligt, även på bild.

Är de inte ett vackert par?

Vi satt och bläddrade igenom bilderna om och om. Tittade och beundrade. Vid ett tillfälle kom sonen och tittade på bilderna och utbrast förvånat: “Har vi varit på bröllop idag?” Haha! Jo, för det är ju sådant man kan glömma.

Syrran tog sin mans efternamn. Det är så ovant att se henne på facebook med ett helt annat namn, så varje gång det är någon aktivitet där hon är inblandad, så måste jag stanna till en stund och fundera på om jag känner denna människa. 🙂

Men vilken lycka! De förtjänar all denna lycka de känner nu. Så mycket! Nu fattas det bara att få veta att allting är okej med bebisen i magen, sen är allt komplett.

De blev rätt chockade på ultraljudet de var på i veckan. Barnmorskan hittade ingen hjärtaktivitet och hade bara sagt att i vecka 7 ska man se hjärtat. Antar att hon inte var medveten om att de har gått igenom flera missfall eftersom hon var så klumpig med informationen. Eller så saknar hon bara medkänsla helt och hållet. Nu måste de (vi) vänta i två veckor på en ny undersökning för att se om det hittas något hjärta när embryot är lite äldre.

Det känns väldigt konstigt det där. Letar man lite på nätet så verkar det mer vanligt än ovanligt att inte se något hjärta på ett 7 veckors embryo. På diverse föräldraforum finns det ju massor och massor av blivande mammor som bara har fått se en liten början på en bebis vid ett tidigt ultraljud, utan något tickande hjärta. Ett hjärta som sedan vid återbesöket har livat och härjat för fullt. Jag har svårt att förstå hur man över huvud taget ska kunna se ett hjärta på något som bara är 1 (EN!) cm lång.

Så, vi håller alla möjliga kroppsdelar för att det ska finnas ett levande litet systerbarn där inne. 🙂

2 Comments

  • mamma

    Dom var så himla fina, bröllopet likaså, musiken med, där satt vi mammor och snyftade <3<3. I sommar har dom stora festen för alla nära o kära 🙂 Måste tillägga att prästen var en av dom bästa jag träffat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.