Kaffemonster

Prolog

Jag gillar ordet “prolog”. Det låter så smart! Och vet du vad? Jag tror bestämt att jag skrev en nyss! En alldeles egen prolog. Bestående av mina egna ord. Den är på väg, den där boken. Jag tror att jag nu är mogen för att sakta börja skriva den, precis som jag länge har funderat på. Nu har jag mod att göra något vettigt av mitt starka begär att skriva något. Jag tror det. Det känns som det.

Ja, innehållet är fortfarande alldeles oklart. Jag har med åren velat så, ändrat mig så många gånger. Men nu är jag beredd på att på allvar börja planera och sålla bland det material jag har sparat på genom åren. Hitta det som är viktigt. Det som har röd tråd, det som håller.

Frågan är bara, ska jag skriva i jag-form eller ska jag skriva ur ett fiktivt perspektiv?

One Comment

  • Britt-Marie

    Det låter fint! Kanske tiden är mogen nu,och det är dags för dig att börja skriva den där boken! Om du ska skriva i jag-form eller inte, ja, det beror mycket på det förlag du funderar på att skicka manuskriptet till. En god idé är att skriva ett litet brev till de tänkta förlagen och fråga hur de vill ha det.
    Jag är också i tankarna på väg med en bok. Men jag har ännu inte känt mig mogen för att ta det steget. Jag fortsätter ännu så länge att skriva noveller och romaner för en tidning, och det har gått jättebra! Det är detta jag lever för, kan man säga, att skriva! Och den där boken, den finns inuti mig, den ligger där och mognar till sig. En dag kommer den att spränga sig ut!Den kräver att bli skriven.
    Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.