Kaffemonster

Mellanmålsmys

Tänk att något så enkelt som nybakta frallor och varm oboy gör ungarna så glada. Jag är visst världens bästa mamma. 🙂

mellis2

När vi satt och åt mellanmål gick pratet över till kvällsmaten. Ikväll ska jag laga köttsoppa. Båda ungsingarna älskar det, och de lovade att vara med och laga maten. Ingen mat är godare än min. Förutom mormors köttsoppa (eller läskipottuja, som vi finnar kallar det). Och mormors potatismos med brunsås. Det är världens godaste.

mellis3

“Mormor har så mycket gott i hjärtat”, säger dottern. Sonen svarar: “Ja, men tänk att det finns folk som inte har något alls i hjärtat…”. Haha. Mina älskade godingar!

mellis4

mellis5

6 Comments

 • Britt-Marie

  Härligt att se! Självklart är du en mycket bra mamma! LÅT ALDRIG NÅGONSIN NÅGON ANNAN FÅ DIG ATT TVIVLA PÅ DET! Du har underbara barn! Njut, lev, gläds….

 • Tiina

  Klart du är deras bästa mamma och det är du! Oh vad jag saknar ungarna dina + Jenna också suck men snart får jag träffa er igen.

 • Ellinor

  Du har inte receptet på det där brödet? (Eh jo jag antar du har de men man skriver ju så.. 😉 )
  Det ser jättemumsigt ut ju!
  🙂

  Som Amanda sa till mig en gång när jag visst lyckades med potatismoset… : -“Du är kock på mos mamma!” Hehe.. ja ungar. 😀

 • Kirsi

  Jodå, det ÄR jättegott. Det är helt vanligt vetematbröd.

  50 g jäst
  5 dl vatten
  50 g margarin
  1,5 tsk salt
  1 äggvita
  mjöl så det räcker

  Äggulan och en skvätt mjölk till pensling

  Blanda allt som en vanlig deg, jäs som en vanlig deg och forma till valfria bröd. När jag gör frallor så blir det 20 st, när jag gör formbröd så blir det 2 st. Pensla med ägg/mjölkblandningen och stoppa in i ugnen (225 grader i ca 10-15 minuter).

  Jag brukar variera både degen och “pålägget”. Ibland har jag i ett par dl fint rågmjöl (och ev. 1 finriven morot), ibland strör jag på ost eller vallmo- eller sesamfrön efter penslingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.