Kaffemonster

Skulle det vara tomt om dagarna?

På senare tid har det haglat kommentarer om att jag skulle ha gott om tid till nyttiga eller trevliga saker eftersom jag inte jobbar om dagarna. Tänk så fel det är. Det stämmer att jag inte jobbar, men jag har fullt upp hela tiden. Det är alltid något. Möten i skolan, läkarbesök, tandläkarbesök, rehabilitering, terapi, ungarnas aktiviteter, möten och uppföljningsmöten… Titta så rosa det är i hela kalendern!

februari

I flera veckor har jag känt att jag aldrig har tid till vila. Måste hela tiden vara alert eftersom det alltid finns en tid, eller tre, att passa. Hjärnan förbereder sig i flera dagar för en uppbokad tid. Kroppen förbereder sig. Jag hinner inte varva ner emellan. Hinner inte slappna av.

Nästa vecka ska jag och min rehabiliterings-Eva besöka en plantskola som jag eventuellt ska arbetsträna på. Hur ska jag få plats med arbetsträning i min kalender?

5 Comments

 • mamma

  Om du kan så försök att vila emellan 🙂 Barnfria veckan kanske är lämplig för vila. Jag tycker du har gjort massor, kanske inte så trevligt att städa o fixa, men ändå. Du får sluta att lyssna på vad folk säger, gör det du själv känner att du vill och orkar. Kramar

 • Britt-Marie

  Nog måste det finnas luckor lediga för återhämtning även i ditt liv? Men kanske är det på det viset att du omedvetet fyller de där tomma luckorna med oro och stress inför allt som väntar dig därframme? Jag har tendens till detta själv, tyvärr. Att alla de stunder när jag verkligen skulle ha kunnat vila och gjort något gott och livgivande för mig själv, så “fladdrar” jag omkring bara, rädd och orolig för det som ligger där framför mig! Idiotiskt hur man beter sig…
  Jag tror att vi måste bli mer medvetna om vårt beteende för att komma til rätta med det här problemet.

 • Kirsi

  Visst är det så att det är de mentala förberedelserna och oron som fyller de luckor som skulle behövas till vila.

  Rent logiskt har jag en massa tid över lite överallt, men mitt trasiga psyke behöver ha mycket tid på sig till förberedelse. Har jag mer än en tid att passa på en dag så tar stressen över. Har jag tider att passa flera dagar i rad kommer känslan av att jag inte får vila emellan och allt vill ramla ihop…

 • Vidde

  Jag misstänker att det är därför man blir så glömsk vid stress… Det är meningen att man ska glömma bort allt man ska passa och bara ta det lugnt i stunden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.