Psykisk ohälsa

Hette det inte “vila”?

Det är inte klokt vad aktiviteterna hopar sig så snart planen är att det ska vara tomt på göromål och jag ska ägna min tid åt att läka och bygga upp min styrka. Jag har tidigare skrivit om precis samma fenomen.

Titta bara. Det är fullt. De rosa är saker som hör till mig. De blåa hör till ungarna. Innebandyträningarna behöver jag inte vara med på, men annars är allt något som kräver min närvaro. Till detta tillkommer då allt som ska göras även om det inte står med i kalendern. Bläh.

kalender

Det är inte meningen att det ska finnas aktiviteter precis varenda dag när en är sjukskriven. När ska jag hinna vila? Inte under denna sjukskrivning i alla fall, det är ganska tydligt. För det är ju så att även om det just nu inte finns speciellt många rosa aktiviteter under vecka 12 och 13, så betyder det på inget vis att det inte kommer att fyllas på. För det kommer det att göra… Gah!

Jag orkar inte. Idag är huvudvärken värre än vanligt. Jag måste nog kontakta läkaren angående det. Ytterligare en punkt på listan som kräver min medverkan. Idag ska jag inte göra något. Jag ska lägga mig på soffan och bara sova till någon film. Hela dagen. Nä, men se där då! Ungarna ska släpas till finskalektionen, det är vår överenskommelse…

4 Comments

 • Vidde

  Du kanske blir tvungen att komma överens annorlunda med omgivningen? När ska du hinna vila då? Vad sa du till mig i lördags, alldeles i anslutning till att du också sa att råd till andra kanske egentligen är till sig själv? 😉

  • Kirsi

   Haha! Ja! Jag måste nog komma överens annorlunda… Men jag minns inte vad jag sa i lördags. 😐 Vad har jag sagt?

   Det är mycket bättre att skriva ner saker, så är det alldeles tydligt vad som blir sagt och vad som bara fanns i huvudet. 🙂

   • Vidde

    Jag minns inte exakt, men det handlade om att förmedla sina behov tydligt till omgivningen så att de kan anpassa sig. Du har ett behov av att inte behöva passa tider. Du är sjukskriven pga orsakerna till behovet. Då får andra försöka anpassa sig och tex ordna skjuts åt ungarna på annat sätt!

    • Kirsi

     Aha. Ja, men då har jag en hum om vad jag har sagt…

     Jag behöver komma ur den lilla lådan i mitt huvud. Den som säger att “Nej, det finns INGA alternativ.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.