Kaffemonster

Det finns en app för det

På tal om positiva saker och upptäckter. Jag tittade på filmen “The Secret – Hemligheten” och förstod helt plötsligt syftet med att dagligen skapa såna där tacksamhetslistor som alla böcker om personlig utveckling tar upp. Om man tänker och pratar om saker man tacksam för, så börjar man automatiskt tänka på andra positiva och glädjande saker. När man tänker på glada saker ändrar man inställning och blir lite gladare i allmänhet. När man är glad mår man bra och har lättare att hantera jobbiga saker… Det kan inte bli annat än bra om man men jämna mellanrum påminner sig själv om hur mycket det finns i livet att vara tacksam över.

The secret finns i bokform också. Den ska jag köpa och läsa så småningom. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153434234

Jag kom ihåg att jag tidigare hade en app för just såna listor. På den tiden (för ett par månader sedan) tyckte jag bara att det var jobbigt. Två gånger om dagen dök det upp en irriterande glad sol i telefonens övre vänstra hörn och ville att jag skulle vara tacksam. Bläh. Jag var inte kapabel till så mycket tacksamhet och glädje då.

Nu är jag redo att uttrycka min tacksamhet över allt det fina som jag har. Men vad sjutton hette appen? Jag spenderade en hel kväll med att leta efter sol-appen innan den dök upp. “Secret of happiness” heter den och jag rekommenderar den varmt. I mitt sökande snubblade jag över en annan app också, “Gratitude journal” som även innehåller ett givande citat varje dag.

Så, nu skriver jag om tacksamma saker varje dag. Jag och ungarna har kommit överens om att vi ska prata om någonting de är tacksamma över varje dag. Vi får se när Daniel faller för grupptrycket och börjar med positiva tankar på daglig basis han med. 🙂

gratitude

6 Comments

 • Britt-Marie

  Det tycker jag låter som en mycket bra och god livsbejakande
  handling: Att varje dag öppna ögonen för det vi faktiskt har att vara tacksamma för. Ibland,ja,ofta, har de goda företeelserna i våra liv en tendens att glida ut i ytterkanten av livet; vi blir så upptagna att ta itu med problem och bekymmer och dåligt mående, så att vi blir mer eller mindre blinda för det fina vi har. Ger vi näring, alltså för mycket uppmärksamhet till det dåliga, ja, då kommer det snart att ta över helt och hållet. Det vi när, det växer. Så ger vi allt det goda vi har mera koncentration kommer även det att växa.
  Hoppas jag…

  • Kirsi

   Man kan skriva samma saker varje dag om man vill. 🙂 Man ställer in hur ofta den ska påminna, sen skriver man precis vad man vill. Om man vill skriva alls.

    • Kirsi

     Haha! För maximal psykologisk effekt tror jag att man ska skriva det som känns viktigt just för stunden. Jag tror att det är viktigt att inte överanalysera och börja fundera ut de “rätta” sakerna att vara tacksam över, utan bara ta det som spontant kommer fram.

     Mina inlägg har varierat ganska mycket hittills. Ungarnas existens och välmående tar upp mycket plats, men jag försöker lägga skuldkänslorna åt sidan när jag faktiskt skriver att jag är så tacksam för att jag har denna kopp kaffe just här och nu, eller att jag för en stund sedan hade fördelen att komma ihåg ett Izzard-citat som jag fortfarande fnissar åt. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.