Kaffemonster

Igår mådde jag bra

Det är tydligt hur snabbt allting kan förändras. Det är tydligt att mitt mående fortfarande är bräckligt och håller inte för påfrestningar. Inte ett dugg visade det sig.

Igår mådde jag bra. Jag hade kvar styrkan och glädjen. Jag kände mig osårbar. Med liv och kraft började jag skriva ett lyckligt blogginlägg om mina nya upptäckter. Sedan fick jag information om de otrevligheter som har inträffat på skolan igen. Jag fick veta hur dåligt dottern mår över händelserna. IGEN! Alla mina bra känslor, hela mitt bra mående ersattes av oro, ilska, besvikelse och uppgivenhet.

Sedan dess har jag bara varit ledsen och trött på hela situtationen. Jag har ingen lust att skriva klart mitt glada inlägg. Jag orkar inte vara förstående och försöka se situationen från olika vinklar.

Funderade en stund på att gräva ner mig i depression och stanna hemma från växthuset idag. Men så hoppades jag att lite blommor och jord skulle få mig på bättre humör. Det gjorde det inte. Det vara bara löss och spindlar på varenda planta jag klippte. Massor och massor. Usch. Undrar om bladlöss kan bosätta sig på människor? Mot slutet av mina två arbetstimmar gick jag och tömde min hink med löss på komposten och på tillbakavägen halkade jag på en isfläck som hade gömt sig under snöhelvetet. Hinken flög flera meter och jag lade mig på backen. Nu har jag ont i handen, ryggen och höften.

Skitdag.

2 Comments

 • Britt-Marie

  Jaa, jag kan bara säga att jag förstår! Jag mår själv så dåligt man bara kan. Men du hade i alla fall en bra dag igår, kanhända blir morgondagen bra den också! Det är tråkigt att vi, både du och jag, så lätt låter oss nedslås av motgångar och problem. Hur kan vi hitta ett bra, konstruktivt sätt, att klara av just dessa företeelser? Därför att så är ju livet, problem och bekymmer kommer vi aldrig ifrån så länge vi lever!
  Vi måste lära oss att hantera eländet!
  Tur i alla fall, att du inte bröt ett ben när du damp i backen!

 • Leena Kivioja

  Oj sicken dag!! Att det aldrig ska få vara frid o fröjd med allt o alla…..
  Klappa dig på axeln för att du inte grävde ner dig utan kämpade timmarna med äckliga bladlöss o annat heheh Det var strongt gjort av dig iaf.
  Hoppas allt går framåt med A iaf……
  Kram kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.