Blommigt

Vad är det som pågår?

Jag är jätteledsen hela tiden. Har jag inte gråten i halsen, så är jag fly förbannad istället.

Imorse hade jag ett utbrott av både ilska och sorg. Hade precis konstaterat att någon fågeljävel varit och ätit upp de små skotten som skulle bli solrosor, och så kommer Daniel hem och säger saker på fel sätt. Först blev jag arg och skrek, sedan förstod jag att jag egentligen var ledsen och då grät jag halvhysteriskt och krävde tröst en stund.

Det är något som inte stämmer. Det är inte som det ska vara. Varför är jag så ledsen? Jag går ofta runt med känslan av att vilja fly, men jag vet inte vart jag ska eller vad jag vill ifrån. Självkänslan har gått ner. Kontrollbehovet har börjat hälsa på igen. Måsten samlas på hög. Jag hinner inte, jag kan inte. Jag glömmer vad jag behövde göra, vad det var som var måste. Det är för mycket.

Rädslan kommer. Ska jag falla samman igen? Allt kan inte braka ihop igen. Det måste fungera. Något måste fungera. Så mycket oro. Hela tiden.

Barnen är så fina. De föreslog att vi skulle göra något tillsammans idag. Sonen ville baka havreflarn. Dottern ville handla lite balkongblommor. Jag vill kolla på film tillsammans.

Så först åkte dottern och jag och köpte ett par blommor och planterade dem. Backsipporna, som dottern så gärna ville ha, får vara kvar i sina krukor tills de har blommat klart och vi kan stoppa dem i någon rabatt hos mamma.

braledsendag1

braledsendag2

braledsendag3

Sedan bakade sonen och jag havreflarn medan dottern städade lite här och var för att tjäna ihop pengar till någon leksak hon vill köpa. Vi bakade Wookie cookies också. Ungarna dekorerade flarnen med smält choklad. Det ser väldigt gott ut.

braledsendag4

braledsendag5

braledsendag7

braledsendag8

I allt bakande och planterande har jag helt glömt att vi ska väl äta någon typ av mat idag också. Vilken tur att det finns pizza i frysen. Vi ska kolla på film och äta hemgjord fryspizza.

Hehe. sonen dummar sig:

braledsendag6

9 Comments

 • mamma

  Vad tråkigt att du ska må så dåligt 🙁 Hoppas innerligen att det snart blir bättre <3 Ni har varit jätte duktiga med baket 🙂 Kramar till er alla <3

 • Britt-Marie Åkerlund

  Jag känner igen dina känslor. Om man ändå riktigt kunde identifiera vad det är som är så ledsamt! För hur ska man kunna förändra, ändra på något som man inte kan se? Oftast tycker jag att jag bara är känslor, en stor,tjock boll av tusentals känslor som rullar runt, runt…
  Det blir kaos, oreda. Jag vet inte vad som är vad, vet inte vad den och den känslan står för.
  Hur som helst, du kanske är i lite obalans just nu. Du har ju en del att tänka på vad framtiden anbelangar. Jobb, ekonomi,osv.
  Det kan vara mycket som spökar och gör oss ledsna och arga.
  Hoppas du snart känner dig bättre! Du kommer alltid upp igen. Det vet du. Jag tror vi får lära oss att svackor som dessa drabbar oss nu och då. Själv står jag alltid på randen av den där svackan, vajar och gungar. Det är så lätt att trilla ner.
  Jag skickar dig styrketankar! Kram.

 • Vidde

  Åh, det finns massor av måsten, men egentligen måste man ingenting. Tatjana sa till mig att man ska tänka efter vad som är viktigt, och sedan ska man ägna sina tankar och sin tid åt det.

  Du vet väl att du är välkommen hit när som helst? Här finns bara ett litet måste som heter Idun. 😉

  • Kirsi

   Jag vet att det egentligen inte måstes någonting. Den filosofin har hjälpt mig många gånger, men just nu känns det mest som en ouppnåelig teori. 🙁 I tankarna försöker jag byta ut mina måsten till “jag vill” eller “jag behöver”. Det funkar inte så bra. Just nu måste jag massor. Ringa en rektor och boka tid för visning av ny skola för lilla damen. Ringa en pappa och delge mitt ogillande om beslutet att låta en 8-åring cykla flera km till skolan under tillsyn av en 12-åring. Boka tid hos familjerådgivning. Åka till tandläkaren för sista gången. Det är bara några, listan är lååååång och innehåller bara saker som inte händer om inte jag gör dem. Saker som behöver hända för att alla ska må bättre och jag inte ska behöva oroa mig så mycket…

   Vad bra att du sa det. Halva dagen har jag tänkt att jag ska sms:a dig och fråga när jag får komma dit. 🙂 Har ju present och det var flera dagar sedan jag såg bebis. Jag behöver nog prata av mig också…

   • Vidde

    Kom nu om du vill! Yosh kommer väl också snart, men the more the merrier. Idun äter non stop idag, så jag får inget gjort. 🙂

    • Kirsi

     Idag kan jag inte. Ska hämta A snart, sen måste jag försöka sova lite så att jag orkar åka och titta på hennes rymdmusikal ikväll.

     Imorgon när ungarna är i skolan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.