Detox,  Pappersbok

Detox

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.)

Jag tänkte börja 35-åringens liv med att fortsätta rensa bort det gamla. Tidigare har jag gjort känslomässiga, mentala och materiella rensningar, och nu är det dags för en fysisk.

Under en ganska lång tid nu har jag gjort små förändringar. Jag väljer nästan alltid ekologiskt, jag undviker hel- och halvfabrikat så mycket jag orkar, måltider som innehåller kött har jag minskat ner till ca 2 i veckan och sedan ett par veckor tillbaka äter jag inget där sockerinnehållet är uppenbart. Men nu är det dags för projektet att accelerera.

Inspirerad av dokumentärer som Forks over knives, Fat, sick & nearly dead och GMO OMG, med en önskan att förändra min kropp tillbaka till “normaltillstånd” och viljan att lyssna på kroppens signaler om att äta hälsosamt, började jag fundera på att anamma någon slags diet. Bläddrade internet efter något som skulle kunna passa mig, men allt verkar på något sätt strida mot mina principer, så jag kan inte med gott samvete använda mig av dem. Delar av olika metoder skulle jag säkert kunna använda mig av, men jag har ju varken kunskap eller ork att komponera ihop något själv.

Senast jag var på hälsocenter på samtal var jag så frustrerad över detta. Jag kommer ihåg hur mycket kraft jag hade i min frustration när jag förklarade hur jag ville ha det. Jag vill äta nyttigt, gå ner i vikt, veta hur jag ska träna osv. Jag vill att någon talar om för mig på millimeternivå hur jag ska göra. Jag vill ha ett helt schema att gå efter. På måndag morgon ska du äta det där. Till mellanmål ska du äta det där. Du ska träna sähär. Ät det där, måltid för måltid. Så ville jag ha det, men det verkade inte finnas något sådant.

Well. Ask and it will be given to you! En vecka eller så senare fick jag hem mitt bokpaket, som jag beställde för länge sedan. Mycket glatt överraskad blev jag när det visade sig att en av böckerna jag valt lite på måfå var just en sådan instruktionsbok som jag ville ha. Universum levererar!

Boken som jag pratar om är “21 dagar till ett lättare och friskare liv” av Karin Björkegren Jones och kan beställas via följande länk: 21 dagar till ett lättare och friskare liv

Under en veckas tid har jag testat råsaftcentrifugen jag fick av syrran. Jag har också provat en del av bokens recept och råd, det är inte så mycket som egentligen är nytt för mig, så det kommer nog gå bra det här.

Planen är alltså att göra en detox. Att utesluta mjölkprodukter, gluten, kött, socker, gifter, konstgjort skräp osv under en period. Och kaffe. Kaffe ska också uteslutas. Den detaljen hade jag lyckats förtränga…

Jag vet inte om jag ska följa boken till punkt och pricka, jag lägger nog till lite frukt emellanåt, men där har jag en väldigt bra grund i alla fall. Tanken var att jag skulle börja redan idag, utan kaffe och allt, men det visade sig att jag behövde åka till affären. Det blev för skrämmande att röra mig ute bland folk utan kaffe och min vanliga ostsmörgåsfrukost, så det blev en light-variant av detox. Två koppar kaffe, lite mackor och ägg i lunchsalladen. Men imorgon kan jag isolera mig, så då jefvlar!

Såhär ser min kyl ut nu. Vackert, eller hur? Jag blir jättelycklig av den synen. 🙂

2015-06-12 14

3 Comments

 • Vidde

  Jag blir ju också sugen på någon sorts förändring! Jag kan inte dricka grönsaker, så det blir i så fall en helt annorlunda förändring.

  Jag funderar på att bara ta bort ost och smör från min diet. Jag vräker i mig dem två så fort jag kommer åt, och de är ju väldigt calorie dense eller vad man säger. Animaliskt fett är inte så bra heller, har jag för mig.

  Det känns som en futtig förändring, men kanske den ändå gör stor skillnad för mig. Om jag genomför det någon gång.

  • Kirsi

   Det går ju alldeles utmärkt att göra en liten förändring. Du vet ju inte hur stor skillnaden blir förrän du har testat en stund. Och små förändringar kan leda till flera små förändringar, som i slutändan blir något stort och avgörande.

   Så agera på suget du, när den nu finns.
   Jag tror att alla mår bäst av att följa sin känsla. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.