Detox

21 dagar

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.)

Nu är min 21 dagars detoxperiod över. Det har gått ganska mycket som förväntat. Jag körde inte helt efter reglerna, utan justerade dem så att de passade mig. Jag har vid ett par tillfällen ätit saker som inte ingick i planen, men det gör inget.

Det jag har fått ut av hela det här är en hel bunt med upptäckter. Bland annat vet jag nu att när jag äter vete så blir jag väldigt, VÄLDIGT sugen på allt möjligt. Mat, choklad, bullar och annat socker, cigg, whiskey… Listan är lång. Det blir alltså minimalt intag av vete i fortsättningen.
Jag vet också att jag får ont i magen av att äta socker och att hela systemet verkar fungera mycket bättre utan gluten. Jag kan dock inte hålla mig ifrån finskt rågbröd, så en viss mängd gluten kommer att bestå.

juice

Min avsmak mot rent kött är numera större än tidigare och jag känner inget behov av att återinföra kött. Det ÄR dock väldigt gott med falukorv eller stekt ris med kyckling, så jag tar inga beslut om helt vegetarisk kost just nu. Jag ska dock fortsätta med en växtbaserad kost. Ungefär som under dessa 21 dagar, men kanske inte helt. Jag mår mycket bättre av att äta växter, gärna mestadels råa växter.

Igår blev det tydligt vilken skillnad det är på lunch och lunch. Under min detoxperiod har jag tagit det ganska lugnt på förmiddagarna och oftast väntat med att göra saker till efter lunch. Jag har alltså vant mig vid att piggna till ordentligt av lunchsalladen och använda den energin till att uträtta saker. Igår åt jag inte sallad till lunch, utan stekt ris med kyckling. Alltså ris, kyckling och lite ärtor i en jäkla massa flott. Det gav mig ingen energi alls, utan jag låg på soffan och slappade större delen av eftermiddagen. Min eftermiddagssmoothie gav tillräckligt med energi till att göra en sallad och inte förrän då kände jag mig vaken.

Vågen visade på 86,3 kg imorse. Det är ett fall på 4,7 kg. Det är ca 6,7 kg mindre än jag vägde när jag bestämde mig för att lägga bort socker, i slutet av maj. 86 kg… Senast jag mådde nämnvärt bra i min kropp vägde jag också ungefär 86. Fast nu tänker jag varken stanna där eller gå upp igen. Jag ska ner till det utseende som är jag på riktigt. Tidigare viktprat finns här och här.

Det finns ingen som helst anledning för mig att återta mina gamla matvanor. Jag mår så mycket bättre nu. Jag trivs bättre med mig själv. Jag är piggare och gladare. Jag rör mig mer, det är nästan så att jag måste ta en promenad varje dag för att liksom bli av med “suget”. Och det märkligaste av allt är att jag inte är speciellt intresserad av att börja dricka kaffe igen. 🙂

Vill du också testa? Jag har använt denna bok som grund.
21 dagar till ett lättare och friskare liv

2015-06-30 18

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.