Kaffemonster

Until it sleeps

Vad är det som gör att jag inte riktigt fattar att helvetet är på gång, trots att det finns tecken på det i överflöd? Är jag någonsin ur depressionen ens? Just nu känns det som att jag alltid är deprimerad och det endast är graden av depression som varierar. Ibland lyckas någon extrem stråle av lycka skjuta igenom och bara måla världen rosa. Ibland kommer det ett skott mot mig och jag faller så plötsligt att återhämtningen från chocken bara tar flera dagar. Men annars är det mest varierande nyanser av mörker i helveteslandet.

I morse vaknade jag av att Metallicas “Until it sleeps” snurrade runt i huvudet. Så lämpligt. “There’s things inside that scream and shout, And the pain still hates me, So hold me until it sleeps”. Ja. Demonerna är här igen. Har varit så i några veckor och det är ganska illa den här gången. Inga av mina strategier fungerar och jag börjar känna panik över det. Jag känner hur de härjar inombords. Skriker, vrålar och slåss. Jag vet inte hur jag ska få iväg dem igen. Jag orkar inte.

Det är ofta så att de metoder jag använder för att hantera mina demoner bara fungerar några få gånger och är sedan värdelösa av någon anledning. Just nu är jag dessutom så långt förbi den där linjen som utgör gränsen mellan hanterbart helvete och hysterisk apati, att det är meningslöst med motstånd. Alla vägar runt är blockerade och det finns inga krafter till att svinga macheten för att plöja rakt igenom djungeln. Det enda som finns kvar att göra nu är att vänta på att allt har brunnit ner. Vänta. Och acceptera. Acceptera… Hah. Vilket skämt. Inga övningar av tillåtelse och acceptans gör någon nytta längre. Alla försök är tydligt falska. Värdelösa. Jag har redan testat dem. Varenda en. Flera gånger.

Jag vill bara sova. Hela tiden. Men eftersom jag inte kan sova, så fördriver jag tiden med att ligga på både soffan och soffbordet och titta på vackra människor som verkar kunna hantera livets jävligheter på ett bättre sätt.

deprimerad

Det luktar blöt hund här. Säkert den där jäkla demonen som ska tillkännage sin närvaro på ytterligare ett sätt.

Jag ska sluta gnälla nu och se om jag orkar äta något. Ikväll är det meditation, kanske blir saker annorlunda av det.

4 Comments

 • Vidde

  Jag fick tillbaka pumpa-boken av mamma idag. Det är nog meningen att du ska ha den nu. När kan jag ge dig den?

  För mig funkar det att fly från verkligheten med serier när det är som värst. Man kan inte alltid vara duktig med strategier för hjärnan. Ibland är det bara obalans där och man måste vänta på att det går över. Jag tycker inte man måste vara så medveten om alla aspekter av depressionen i det läget. Fuck mindfulness då, liksom. Distractions are good.

  • Kirsi

   Det låter som att det är meningen att den ska komma till mig en stund nu. Tack för omtanken. <3

   Du får ge mig den när som helst egentligen. Vill du komma över någon kväll i veckan?

   Ja. Fuck mindfulness...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.