Kaffemonster

Kategorisk omorganisation

Härom natten, när jag i mörkret tassade över hallgolvet på väg till toaletten, kom jag på att det är dags att göra om kategorierna här på bloggen.

Jag har för avsikt att ta det här lite mer på allvar – jag vill skapa en blogg som är mer än bara lekstuga för mitt skaparbegär och slaskhink för de av mina tankar som jag vågar tillåta publikt. Så det fungerar inte med kategorier som en knappt 27-årig Kirsi, rebellisk och omogen, skapade för att klargöra att här är vi inte som alla andra.

Visst har jag haft roligt med både att själv komma ihåg vad sjutton jag menade med ‘Kaffemonster’ och
‘Total förvirring’ eller vad skillnaden mellan ‘Små irriterande saker’ och ‘Det otäcka inre’ egentligen är. Men nu behöver jag ha kategorier som faktiskt talar om vad för slags inlägg man hittar under dem.

‘Kaffemonster’ får stanna, förresten. Det är min ‘allmänt/okategoriserat/vetefan-vad-det-här-klassas-som’-kategori.

Så jag började skapa nya kategorier och genast dyker problem upp. ‘Psykisk ohälsa’. Jag vill inte ha en kategori vars namn klingar negativt. Ja, du vet, här sitter jag och suckar och pustar och drar handflatorna över kinderna i frustration över hur min hjärna fungerar.

Jag vill att den kategorin ska heta ‘Läkning’, men hur ska folk som vill läsa om psykisk ohälsa hitta inläggen om psykisk ohälsa om kategorin heter annat? Då kunde den lika gärna fortsätta heta ‘Total förvirring’.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.