Detox

Förbättringar dag fem

Helt oplanerat beslutade jag mig förra torsdagen att det är dags för en ‘omstart’ av kroppen igen. Dagen efter, i fredags skulle det startas, men av anledningen ‘choklad i skåpet’ blev starten fördröjd fram till lördagen.

Jag pratar om en kostomläggning och övergång till en växtbaserad diet. Och med ‘omstart’ menas en variant av samma detox jag har gjort några gånger tidigare.

Det jag plockar bort från min kost är:

  • Kött
  • Mjölkprodukter
  • Socker
  • Vete
  • Koffein

Jag har visserligen betraktat mig som vegetarian och vegan-wannabe sedan jag provade dieten första gången 2015 (läs om det här), men på senare månader har det som en gång var “någon enstaka kyckling- eller laxbit lite ibland”, förvandlats till köttintag flera gånger i veckan (dagligen vissa perioder), så det kändes nödvändigt att ta med kött på den listan.

Det jag använder mig av i grunden är det som finns beskrivet i boken ’21 dagar till ett lättare och friskare liv’.

Idag är dag 5 och saker är annorlunda nu jämfört med de andra gångerna jag har gjort någon variant av det här. Jag har till exempel inte upplevt någon yrsel eller överdriven hunger. Lite seghet fanns där i söndags och måndags, men annars har jag mått jättebra. Känner mig pigg och rastlös – och väldigt sugen på ostburgare.

Men! Vågen visar ett kilo mindre idag (det var 1200g igår). Och knottrorna på överarmarna har nästan försvunnit helt. Jag känner mig inte lika flottig i huden heller.

På dag 3, när jag var på väg hem från affären, upptäckte jag att det inte värker i knäna när jag går i trappor. Väldigt intressant, med tanke på att det har gjort ont sen i höstas någon gång, och slutar 3 dagar efter jag lägger bort socker och ost.

Det är underbart att märka dessa skillnader. Nu ska jag köra den här, lite striktare varianten (som för det mesta är raw vegan) i tre veckor och sen lättar jag lite på det och börjar äta mer lagad mat än bara kvällssoppan. Och kaffe.

Och nej, jag kommer inte att få proteinbrist. 😉10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.