Blommigt,  Samarbeten

Dags för sommarblommor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Odla.nu.

Telefonen säger att det är tjugo grader varmt ute. Solen står fortfarande högt på himlen och skiner starkt, fast det nästan är kväll. Grannskapets ungar härjar på gården, skriker och tjoar högljutt.

Björken utanför köksfönstret har utvecklat löv på några timmar bara och fröna jag sådde förra veckan har levererat små, sköra plantor – som alldeles tydligt är otåliga och växter för fort.

Så det kan nog stämma, att det är sommargrader ute.

Eftermiddagen gick åt till att städa balkonger, dricka kopiösa mängder kaffe och lyssna på städ-spellistan.

När balkongerna inte längre är höst- och vinterstökiga (jag tog precis ner julbelysningen), så vill jag ha klart för mig hur de ska blomma i år.

Jag har sått en hel del frön, som om någon vecka ska flyttas till alla krukor som står utmed väggarna på båda balkongerna. Det ska bli lite av en vildängskänsla i mina krukor, har jag tänkt.

Och så är det då balkonglådorna kvar. Eftersom jag inte ska ha odla något ätbart i år, så ska fyra balkonglådor fyllas med blommor. Där kommer min favoritbutik in – Odla.nu.

Det som är så bra med odla.nu, är att de säljer småplantor/sticklingar av sommarblommor i 3-pack, så att man billigt och enkelt kan köpa växter att fylla amplar, krukor och balkonglådor med.

Jag har köpt blommor från odla.nu under flera års tid, och har alltid varit nöjd.

Förra året köpte jag bland annat den underbart vackra petunian “Night Sky” från dem (se bild ovanför). Det hamnade ett trepack sådana i min beställning nu också, tillsammans med ampelmixen “Shocking Sunset och lite annat smått och gott.

Åh, vad jag längtar till blommiga balkonger!


6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.