Personlig utveckling

Stressa av

Sedan åtta-tio dagar, eller så, har jag aktivt praktiserat en avstressande metod som går ut på att bara göra saker om och när jag vill.

På en eller annan nivå har jag försökt göra detta periodvis under flera år, men jag har inte riktigt lyckats på samma sätt som nu. Eller så har det funnits någon som har förfasat sig över att en vuxen person låter sig drivas av lust att göra något, istället för logisk planering, som har påverkat mig och därmed har jag känt mig dum och naiv. Men nu har jag inte pratat med någon om detta, utan jag har bara gjort. Och det har gett så mycket resultat, tycker jag!

Det är väldigt befriande att bara kunna göra saker när och om man vill. Känner jag inte för att duscha, fast det var fyra dagar sedan sist? Nej, då gör jag inte det just nu. Dras jag till att skriva blogginlägg, för att jag vet att jag behöver besökare och för att jag saknar bloggruppsvännerna? Njae… Då blir det nog inte ett blogginlägg idag heller. Är jag sugen på potatisgratäng kl 22.30? Jajamen, då blir det lite nattmat då.

Det låter kanske oansvarigt och barnsligt det här, men jag känner mig jättelugn och tycker att jag får så mycket gjort nu. Om jag har känt det minsta motstånd mot att göra något, så har jag bara låtit bli.

Det som tidigare låg och pickade i bakhuvudet som måsten (måste hitta ett jobb, måste få in pengar, måste göra smycken, måste äta och duscha, måste mata ungar, måste skriva det och det) och som stressade, är nu bara flytande grupperingar av saker som är i omlopp och som jag kommer till så småningom. När tiden är rätt, när min inspiration och motivation har rullat in av sig själva, så gör jag saker.

Vad jag har då gjort, medan det mest har varit tyst om mig? För det mesta har jag skrivit. Jag har skrivit texter av olika slag, vissa mot betalning, andra i förberedande syfte. Jag har skrivit på min bok en hel del, så det har kommit ytterligare en bit på vägen (hoppades på att nå ett av delmålen innan nyår, men det verkar inte hända).

Jag har också planerat och bokat möten, gjort listor och förberett för att starta företag – för jag tror att det behöver bli så att jag momsregistrerar och fixar F-skatt.

Jag har gjort smycken och jag har hittat ny, härlig musik. Jag har läst böcker, hela nätterna ibland, så att sömnen inte har kommit förrän runt 8 på morgonen. Jag har mediterat och funderat på att yoga. Jag har haft spelkväll och myst med mina ungar och jag har växt som förälder.

Och jag har hittat inspiration. Så mycket inspiration.

 25 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.