Psykisk ohälsa

Perfekt present under dåliga dagar

Under den här tiden som jag har befunnit mig i kaoset som är överlevnad (november-nu, dvs), har jag insett att saker inte riktigt var som jag trodde.

Jag trodde nämligen att jag orkar mer och kan säkert åstadkomma en arbetsförmåga som är närmare 75 %, bara jag får jobba hemifrån. Ur mitt perspektiv var det bussresor och möten med människor som drog ner kapaciteten. Det visade sig vara ett felaktigt antagande, eller snarare en ofullständig sanning.

Nu har jag varit hemma i två månader och har insett att inte ens här är min arbetsförmåga mer än halv på sin höjd. Oavsett om det är bloggjobb, smyckesarbete eller allmänt författeri, så orkar jag inte mer än 3-4 timmars jobb om dagarna – och det är inte ens sammanhängande. (När jag är i panik, så kan den stressen ge mig några timmar till.) Och sen behöver jag vila i en eller två dagar.

Igår träffade jag min läkare på psykiatrin och äntligen uppmärksammade hon utmattningen. Jovisst. Jag har varit utmattad sedan 2011, men får aldrig läka det ordentligt eftersom jag hela tiden måste ställa upp på alla krav. Utmattningen är ju den största orsaken till att jag inte kan jobba två dagar i sträck, utan måste ha en vilodag däremellan.

Hela veckan har jag mått ganska dåligt – en direkt följd av för mycket bloggjobbande och oförstående, överdrivet auktoritära samtalsmiljöer. Jag blir nog tvungen att backa från vissa av marknadsföringsstrategierna jag har. Vi får se.

En aspekt av bloggjobbandet som har varit schysst, kärleksfull och givande är gruppen Länka med kärlek. Där är atmosfären mänsklig och förstående.

Jag vann ju en fototävling där med min ananas och i veckan fick jag hem priset – en jättesöt anteckningsbok med enhörningar! Den passar mig så perfekt, för jag gör av med anteckningsböcker i en rasande fart. Just nu har jag sju aktiva anteckningsböcker till exempel. Olika anteckningsböcker för olika ändamål. Så behöver jag ha det.

Det var visserligen inte en present, utan en vinst, men den tillförde min vecka så mycket positivitet, så jag betraktar boken som en present. Tack så mycket.

27 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.