Andlighet

Jordgubbsmåne

Junis fullmåne kallas ibland för jordgubbsmåne och jag tycker att det är lite gulligt. Inte alls lika mystiskt som januaris vargmåne eller oktobers blodmåne.

Jag tänkte föreslå att ni sätter er en liten stund, tar ett par-tre djupa andetag, låter axlarna falla ner och känner efter hur just den här månens energier känns för er. Gör det innan ni läser vidare och skriv gärna ner vad ni känner. Inget är rätt eller fel, utan allting är högst individuellt. Om ni känner er manade, så kommentera gärna med de tankar och känslor som kommer upp.

Fullmåne 17 juni kl. 10.31

Fullmånen markerar ett fullbordande, en cykel som har gått sitt varv och en tillväxt som nu har mognat. Fullmånens energier brukar plocka fram just såna saker i människan. Många känner av energierna på olika sätt, ofta sömnlöshet eller humörsvängningar, och man anser att månen är orsaken. Men månen är inte orsaken, den plockar bara fram det som nu är färdigt i människan. Det som inte längre behövs och kan släppas. Känslor kommer upp för att de ska bearbetas och släppas. Det är motståndet mot det som skapar känslostormarna och allt det.

Igår kväll hade jag redan lagt mig när jag kände månen kalla. Det är inte ovanligt att jag känner energierna trappas upp, men jag blev ändå förvånad över att känna av månen redan nu. Såg hur den lyste stark och stolt genom persiennerna, så jag skyndande mig ut för att titta och lyssna.

Ikväll ska jag lägga ut alla mina kristaller, smycken och magiska ting som ska laddas i fullmånen. Jag ska också göra en liten ritual och skapa månvatten. Om jag hade tid imorgon, så skulle jag vänta med ritualen till imorgon.

Starten på en serie kosmiska händelser

Länge har det i andliga cirklar pratats om olika slags skiften, energihöjningar och medvetandeökningar. Många menar att det som kallas för The Event började någon gång i våras och är fullt pågående nu. Vissa dagar kan jag hålla med, andra dagar är jag osäker på hur jag känner om det. Vad jag är helt säker på dock, är att jag känner av de flesta av dessa små skiften. Allt från månens lägen och de energier som planeters rörelser medför, till mer subtila saker som byten av tidslinjer och individuella energihöjningar.

Just nu är det flera stora kosmiska händelser som står uppradade på startfältet. Måndagens fullmåne följs av sommarsolståndet på fredag. Sedan börjar “eclipse season” med en total solförmörkelse den andra juli (Synlig över Stilla havet och i Argentina och Chile) och en partiell månförmörkelse den 16 juli.

Många kraftfulla händelser. Jag ser med nyfikenhet fram emot vad de för med sig. Månen bad mig att vara redo, att justera mitt fokus och dela med mig av min kunskap. Det tänker jag göra.

23 Comments

 • Madelenekirk

  Visste inte de hette jordgubbsmåne om de var fullmåne i juni. Ej kunnig alls om allt som rör sig kring de

  • Sandra

   Jag är glad för att du delar med dig. Till mig säger den att jag är på väg in i en ny fas. Jag tar emot det nya med öppna armar, jag känner mig tacksam för allt jag lärt mig och jag känner mig redo för nästa nivå. Jag har lite kvar innan jag vibrerar i helt rött fas, men jag är på gång och det gör mig glad.
   Tack för all info ❤

 • Sanna

  Vad gulligt med jordgubbsmåne, det har jag aldrig hört förut… Jag får ofta ont i huvudet eller känner mig konstig när det är fullmåne… vad beror det på? 🙂
  Kram

  • Kirsi

   Ökad energiflöde och energihöjningar. Jag hade en jättebra liknelse för en stund sen, för att förklara hur jag uppfattar det, men så tyckte jag att det var smart att gå ner till tvättstugan innan jag svarade. Nu har jag glömt bort den bra liknelsen. 🙁

 • Fröken Rödlök

  Aldrig tänkt på att de olika fullmånarna heter något men när jag läser det så minns jag, hade dock ingen koll på det här med jordgubbsmåne, men håller med dig, låter så mkt bättre.

 • A

  Jordgubbsmåne var ett nytt begrepp för mig. Men det passar ju bra till årstiden 🙂 Själv kan jag inte påstå att jag känner av några energier, tycker bara det är oerhört vackert att se månen på en mörk himmel, och särskilt om den är väldigt nära och är stor!

 • Julia

  Åh nej jag glömde att de va igår så la inte ut min pendel aja den får väl ladda sen. Tycker de va så gulligt att de heter jotdgubbsmåne 🙂

 • sofia lissmyr

  Åh men sedär nu har jag lärt mig något nytt igen vilket är superroligt! Jag älskar att få lära mig nya saker kring sånt här så är så glad att du skriver om så mycket. 🙂 <3

 • Viktor Högnäs

  Jordgubbsmåne, det har jag aldrig hört förut hah! 🙂 Man lär sig alltid något nytt, det är väldigt intressant om just dessa ämnen du skriver om! För man lär sig så himla mycket ! 🙂 Roligt att du delar med dig av så mycket information! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.