Andlighet

Intuition

Intuitiv och empat är de ord jag oftast beskriver mig med när det kommer till andlighet/medialitet. Intuitiv empat, det är jag det.

Ordet intuition i sig (enligt wiktionary) betyder att omedelbart kunna förstå eller få en uppfattning av något utan medvetet resonerande.

För mig är intuition magkänsla och, i andlig förlängning, kommunikation från universum (guider, änglar, osv).

Att vara intuitiv

Min starka intuition har jag varit medveten om i många, många år nu – långt före jag accepterade min andlighet – men som så mycket annan programmering gör, så viftade jag ofta bort min intuition som dumheter. För inte kunde jag väl veta saker som jag inte hade några som helst bevis på?

Senare, när jag började läka efter min krasch, så lärde jag mig att min intuition guidade mig. Jag lärde mig att börja lita på den och numera navigerar jag oftast med intuitionen i första hand. Intuitionen leder och därefter kan fysiska fakta, logik och rationellt tänkande tas med i beräkningarna. Intuitionen och känslorna fungerar lite grann som en GPS för mig.

Att vara intuitiv är för mig det många andra kallar att vara medial. Det är en kommunikationskanal mellan mig och mina guider och resten av universum.

Skillnad på intuition, inlärda tankemönster och rädsla

I början var det svårt för mig att veta vad som är magkänsla och vad inte. För ibland försöker förutfattade meningar, inlärt beteende och olika rädslor agera precis som magkänslan. Ett bra måttstock är att om det finns med en enda gnutta av rädsla eller oro i känslan, så är det inte magkänslan eller intuitionen som talar.

Magkänslan varnar aldrig, den guidar med en behaglig och kraftgivande känsla. Varningar är rädslobaserade och inlärda känslor och beteenden.

Med det sagt, intuitionen kan ibland guida en utanför bekvämlighetszonen, och då kan det givetvis kännas lite motigt och nervöst. Men det är fortfarande inte skrämmande och rädslobaserat, utan mer envist uppmuntrande.

Hur är det med din intuition? Hör du den? Lyssnar du på den? Litar du på den?

13 Comments

 • Madde

  När jag väl lyssnar på den så leder den mig som oftast rätt, men ibland är man så rädd för det. Borde öppna mig mer för det att lyssna inåt.

 • Madelene

  Had elite svårt att förstå inlägget. Men jag går alltid på vad min magkänsla säger I första hand o sedan mitt hjärta

 • Sandra

  Jag har nog alltid varit som du, haft en magkänsla, men aldrig riktigt förstått var det var. Jag har alltid haft lätt att ta in folks smärta, jag har känt av saket och gett råd, sen är det ju inte alltid folk som lyssnar.
  Jag sa till min pappa att han skulle byta jobb för bofors kommer gå åt pipsvängen. Det gjorde han inte och han var arbetslös i 20 år efter det. Då var jag bara 16, men jag kopplade aldrig att det var något medialt. Jag tycker mer att jag lyssnar på vad mitt hjärta vill berätta än att jag är medial.
  Super intressant inlägg, gillar när du skriver dessa ❤❤

 • jessica burman

  känner igen mig så mycket i det du skriver här, många gånger har min magkänsla fått gudia mig helt. och den ledet mig ofta helt rätt. men många gånger ibland har jag också hört min magkänsa säga något men jag valt att inte lyssnat på den viket jag sen oftat ångrat XD Sen en sak jag har ofta en förmåga att få en väldigt snabb bild av folk vem dom är , och en annan sak är att ja ibland har förmåga att få in andras känslor till mig själv , det sista kan vara både på gott och ont verkligen, ibland känns det frukstansvärt jobbigt. Plus jag tycker det är väldigt konstigt hur jag kan få in andras känslor på det sättet :/ jag pratar ofta inte om att jag får det, men efterson du verkar väldigt påläst om sånt här. vet du vad detta kan handla om? <3

  • Kirsi

   Jajamen, jag vet precis vad det handlar om. Det låter som att du är som jag, en empat. Imorgon kommer jag att publicera ett inlägg om att vara empat, kanske känner du igen dig i det. 🙂

 • Amanda Kanterfors

  Jag ser på intuition på samma sätt so du att den finns där och leder mig genom livet nu, och det är även via den jag kan få syner eller känna av änglar osv. Nu litar jag fullt ut på magkänslan och lär mig mer och mer när det är magkänslan eller rädslor. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.