Andlighet,  Personlig utveckling

Vägen till självkärlek

Man kan tycka vad man vill om Håkan Hellströms musikaliska förmåga, men textmässigt är han ett geni helt i min smak. När vi flyttade in i den här lägenheten skapade jag en spellista med låtar som vanligtvis inte syntes till på några av mina spellistor, bland annat ett par av Håkan Hellströms. Fancy Shower heter listan – för att duschen i vår nya lägenhet hade tre duschmunstycken, men också för att jag började må bättre och kände hopp för framtiden.

Jag är en sån som gillar text (både låttexter, litteratur och bara vackert sammansatta ord i olika sammanhang) och jag hittar ofta en personlig mening och tolkning på ställen där inget var avsett för mig. Det här gäller speciellt låttexter. Flera av låtarna på Fancy Shower-listan har genom åren bidragit till läkning och insikter, däribland “Det kommer aldrig vara över för mig” med Håkan. Jag bryr mig sällan om vad en låttext (eller dikt eller citat) egentligen handlar om. Min egen tolkning i varje enskild situation är det enda väsentliga.

Så också med “Det kommer aldrig vara över för mig”. För mig har den låten hela tiden handlat om personlig utveckling och läkning av det inre barnet. Den var speciellt kraftfull när vi flyttade hit, när jag var 39.

Jag är trettionio
Jag är ett tappat självförtroende
En pojke från förr är tillbaks igen
Han bara står där och stirrar mig rakt ner i själen

Idag har jag varit på häxträff och deltagit i en kakaoceremoni med avsikt självkärlek. Det var fantastiskt och mycket intressant. Det gjorde verkligen stor nytta. Jag har varit lugn och harmonisk sedan jag kom hem. Har suttit och slappnat av och läst lite, men så blev jag sugen på att ta en dusch innan sänggående.

Så jag strödde salt på duschgolvet (jordar och renar) och droppade på lite lavendelolja och tea tree-olja (lugnar, stressar av, läker) innan jag vred på värmen och vattnet. Just idag kände jag för Fancy Shower, så jag satte igång spellistan och klev in i duschen.

Medan jag låter dagen rinna av mig är nästa låt i kön “Det kommer aldrig vara över för mig” och något släpper inom mig. Jag känner hur hjärtat öppnas och nu är det här helt och hållet en låt för självkärlek. Jag känner så tydligt att tiden, där mitt inre barn behöver stå och menande stirra mig rakt ner i själen (i väntan på att jag ska göra läkningsjobbet och släppa henne fri), är över.

Jag kommer älska dig när jorden gått under.

Fakking release! Så kraftfullt! Så tacksam!

Kanske har det alltid varit en låt om självkärlek det här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.