Kaffemonster

Avslut

Nu är det slut på det roliga. Slut på semestern, slut på pengar, slut på livet i resväskan och slut på en del tankar som hållt mig vaken många nätter.

Att tiden springer iväg var jag medveten om, men tänk att två veckor kan gå så fort. Det känns som att den första semesterdagen var i förrgår och jag gick runt här som en förvirrad gammal tant, rastlös och hispig, och inte riktigt visste hur jag skulle hantera all överbliven tid.

Nå, jag behövde inte vara rådvill värst länge och sedan dess har jag varit iväg och flängt runt lite här och var. Två nätter har jag sovit hemma på hela semestern, för det mesta någon annanstans (främst våldgästat familjen ute i stugan dådå :p) och så har jag bara vart hemma lite som hastigast för att kolla posten och skramla ihop lite rent att ha på mig.

Trots att semestern har gått så fort har den varit innehållsrik. Konstigt. Jag som planerade att jag skulle inte göra något. Skolade in grabben på lekis. Nu är det då dags för det stora nöjet att lämna och hämta ungsingarna på två ställen. Bara bilfan håller. Hade en trevlig biltur med mina tankar när jag åkte för att installera om en dator. Vaknade vid 12 dagen efter. Så skönt som det var att bara få sova utan att bli väckt av varken klocka eller ungar var det lite chockartat att vakna och inse vad klockan var. Det visade sig att den långa sovmorgonen berodde på att det inte blev sängen förrän vid halv 4 samma morgon. Tänk så trevligt det kan vara att sitta och prata en massa skräp. 🙂

Jag blev bjuden på en härlig kväll med god mat och dricka, intressanta observationer och stimulerande samtal med gitarrspel och åttiotalshumor som avslut. Mycket trevligt. Till nästa gång ska jag se till att komma ihåg den lilla biten jag kan spela på gitarr så den stackars läraren slipper bli irriterad på att jag inte kan lite plinketiplonk ens med klara anvisningar. 😉

Vi har vart till strömsholms slott och blivit fascinerade av kusligheten i källaren, vi har vart och tittat på grisar, kaniner och höns. Vi har plockat svamp och blåbär, vi har byggt halsband och ritat sagor. För andra gången i mitt liv har jag kört en moppe och så klädde jag ut brorsan i en klänning så vi fick skratta i en timme. 😀

Jag trotsade badförbudet och härjade loss med mina syskon (minus en) i poolen. Var och träffade någon särskild och jag slapp till och med att fira två månader… tja.. ehum… *host, host* 😀

Trots bristen på ensamhet ville inte det som finns innanför väggarna på det här huvudet vara lugnt. Hade tänkt att berätta om det nu också, men så vart jag så irriterad så meningarna drog iväg och det blev lite väl hetsigt. Får revidera det lite och skriva det en annan gång.

Nå, nästa gång jag har semester och inte ska vara hemma på två veckor, ska jag iaf komma ihåg att ta bort filtret från kaffebryggaren så jag slipper komma hem och hitta sånt där trevligt rosa lurv i den.

Dagens favorit: Takida – Losing

3 Comments

  • Tiina

    hmm syrran….lite väl “mystiska” saker du skriver om, o vem 17 har du spelat gitarr med? jaja lär la få höra nån dag, om inte annat så på lördag när det är min tur att få omkull dig i poolen hahaha….
    Kram

  • Tobbe

    Berättar du inte för syrran att du rockar i V-ås???
    Skämt du över att du drog på dig spandexbrallorna o skrek “let see some hands in the air”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.