Kaffemonster

Bland stjärnorna

Förra året vid den här tiden mådde jag inte så bra. Som vanligt, var det blandade känslor. Ett 9 år långt förhållande avslutades (jaja… det var avbrott vartannat år, men trots allt… 9 år…) Avslutet var något jag önskat länge, men när mitt medvetande blev varse om vad som verkligen hände, ville jag hålla kvar vid det.

Ett vanlig fenomen i mitt beteende när jag mår dåligt är att jag söker tröst i horoskop. Jag läser allt jag kan komma åtoch så var det även denna gången. Jag vet inte om jag riktigt tror på den kraft som man kan tänka sig finnas i astrologi, men jag finner lugn i de ord som skrivs och jag tolkar dem till att passa in i mitt liv.

Bitar av många horoskop har jag placerat in i mitt liv, men det finns ett jag minns riktigt väl. Årshoroskop för 2007. Allmänt, karriär och kärlek. De klassiska kategorierna.

Nyårsnatten. Stanna hemma för att finna kärleken. Jag stannade hemma. Inte frivilligt, men jag hade ingenstans att ta vägen. Surfade runt, och hittade en profil. En profil som två veckor senare var min pojkvän. Det var kärlek vid första inloggningen. Det var min kärlek i början av året, och han tog tid på sig att placera sig i minnen.

Karriären. Texten sa att jag borde fundera på den vägen jag går. Är det verkligen den som leder dit jag vill? Borde ju fundera på att röra mig i sidled och justera the path… Tolkningarna på vad det innebär har varit många under året. Nu vet jag exakt var jag är på väg. Oavsett vad stjärnorna säger, så rör jag mig diagonalt. Mot mitt mål, och jag lägger mig inte förrän jag har det jag vill ha. Det skulle vara två stora nedgångar under året. En i mars och en i augusti, varav båda skulle arkiveras under kategorin karriär. Fel. I mars och i augusti förlorade jag två jag älskade.

I december ska jag fatta ett beslut som är varaktigt. Om vi bestämmer oss för att fortsätta så är det för livet. Om inte, så kommer vi aldrig mer att talas vid. Den personen jag ska ha kvar i mitt liv, eller stänga ute för evigt, har också varierat. Förmodligen har kärleken blandat sig i och talar om för mig vem jag ska placera i den lådan. En av dem försvann i mars. En annan i augusti, fast jag hoppades på att den senare skulle visa sig att vara den jag kunde förvara i hjärtat som aktuella minnen. Jag vet nu att jag hade fel. Det var så lätt att anta att det handlande om en enda person. Jag vet nu att det finns någon jag behöver lämna och någon jag ska hålla kvar vid.

Vädur, lejon och våg skulle det vara… Och det var det. Däremot var det aldrig något tal om en jungfru… det gör de skrockfulla invånarna i Kirsiland lite oroliga. Det var ju en jungfru som försvann förra året vid den här tiden.

Kan någon publicera ett astro för 2008 så jag får lite lugn i själen?? Är det verkligen meningen att jag ska kunna hitta rätt väg helt på eget bevåg?

Dagens favorit: Nightwish – Bye bye beautiful

2 Comments

 • sanna

  Jag tror vägen man väljer själv är den bästa även om det inte verkar så. Dock tror jag att man i slutändan kan vara nöjd med sin egen lilla stig! ta ett steg kirsi så trampar du snart på i din egen takt 😛

 • Mr.Goding

  Nej skit i astrologi!
  Du ska tro på en sak bara!
  Dina handlingar skapar konsekvenser!
  Om du tar en sak i handen så kommer den att stanna tills du öppnar din hand för mycket!
  Detta min vänn är en sak som du måste lära dig. Tar du en sak förgiven så försvinner den exakt lika snabbt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.