Kaffemonster

God natt, eller?

Gick och la mig och tittade på CSI runt 20, för att sova var tanken. Strax därefter smög ungarna in, en i taget, med täcke och kudde under armen. Fredagar är det mysigast att ligga hos mig, säger de. Klart, vi har ju saknat ihjäl oss efter varann hela veckan. Gumman somnade rätt omgående, men gubben tyckte att det var otäckt att lyssna på att alla var döda hela tiden, så jag bytte till The Big Bang Theory. Avsnitt som jag har sett minst trettio gånger. Piggelin och inte vidare bekväm med så många armar och ben överallt. Rastlösheten växte och växte och jag fick ett sånt plötsligt sug på något gott. Vad gör man när dumle inte hjälper? Jo, man går upp och bakar mjuk pepparkaka. 🙂

Jag antar att det var en underliggande stress över tvånget att baka några kakor till scoutförsäljningen som låg och gnagde någonstans. Nu har jag gjort tre satser, två kakor alltså. Här bakas det inga fjantiga små tunna kakor, utan de är rejäla och fina. De gånger jag inte glömt att jag bakar och de har bränts i ugnen, det vill säga. Så, 45 minuter till kakorna är klara. Timern står här bredvid och tickar irriterande. Funderar på om jag ska göra ett par till eller om det ska få vänta tills imorgon. Det märks väl om en halvtimme eller så. Utöver mjuk pepparkaka så är regnbågskaka och vanlig sockerkaka beställda.

Nu är det julpyntat och klart här i alla fall. Har donat med gardiner, belysning, små tomtar och en ny julgran i ett par dagar här. Det är bara röjandet av alla rester som är kvar. Kanske skulle jag passa på att göra det nu, när jag ändå har en massa skum energi.

Lite märkligt är det, att alltid när jag får en massa energi vill jag bara sitta och skriva. Om allt och inget. Går runt med mina eviga osammanhängande monologer i huvudet och skulle bara vilja skriva om varenda en. Jag har alltid sagt att det skulle vara bra med en tankeinspelare. Just en sån som de hade i Eureka.

Allt som allt har det varit en bra dag idag, trots mina farhågor imorse. Vaknade med ångest i bröstet och förberedde mig för en riktigt jobbig dag. Som tur var kom bästaste mamma och hämtade mig så att vi tillsammans kunde handla födelsedagspresenter till båda dagens födelsedagsbarn. Pengaslösande är ju den bästa medicinen mot dåligt mående. 😉 Klarade av båda kalasen galant och har inte varit nämnvärt irriterad heller, så som jag brukar bli mot slutet av dagen, de dagar jag vaknar med ångest.

Jag är kaffesugen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.