Kaffemonster

5.24

Men god morgon då. Vaknade jättetidigt fåglarnas kvitter, en vacker morgon… Nej, jag hörde inget kvittrande. Till var kissblåsan som vrålade högljutt och krävde att jag skulle gå upp. Det är inte någon speciellt vacker morgon heller, men det är tyst och lugnt. Jag saknar de vinternätter sömnen tog slut redan vid 3-snåret och jag kunde sitta här och skriva i tystnaden. Det är nästan så nu. Inte lika tidigt, inte lika mörkt, bara tyst och skönt. Ensamt och härligt.

Jävligheten har lättat en del. Det är inte så mycket blä över livet längre. Jag är mest trött. Väldigt trött. Inte precis just nu, men det kommer väl. Eller så är det fredagens under som gör att livet känns lite piggare och lite mer överkomligt. Det visar sig.

Skolan har ju börjat nu. Jättejobbigt. Nej, jag har inte börjat skolan, barnen har gjort det. Nu är det skolväskor, gympakläder, badkläder, böcker och papper hit och dit. Allt ska kommas ihåg, inget får glömmas. (Usch, jag tror att jag börjar utveckla en fobi för att glömma viktiga saker. 😐 ) Min trötthet kommer nog mest från den ansträngningen. Varje dag måste jag komma ihåg massor. Varje dag måste jag gå till skolan två gånger, på bestämda tider dessutom. Fem dagar i sträck. Skitjobbigt.

Sonen min växte förresten här i måndags, i en handvändning bara. Han gick från att vara en söt och underbar liten 11-åring (jag har förresten trott att han är 12 ett tag nu. 😐 ) till en fin och underbar pre-tonåring. Han har börjat borsta håret innan han ska till skolan. Han, som aldrig någonsin har brytt sig om vad han har för kläder, kan helt plötsligt inte ta på sig vad som helst. En fjärdedel av hans garderob är visst helt fel. Det ska vara neutrala och mörka plagg utan några som helst mönster, såvida det inte är coola mönster. Att gå till skolan i mjukisbyxor går absolut inte. En del av de kläder jag har köpt på Tradera duger inte alls. Hans försvar till en början är att det är inte hans kläder, han har aldrig sett dem förut. När jag förklarar att jag precis har köpt dem på Tradera kommer det fram att de är fula och han aldrig någonsin kommer att ha på sig dem. Jaha. Snart är jag väl pinsam också…

Från det ena till det andra. Min oändligt kloka syster tipsade mig om kurser.se. Hon själv hade hittat några intressanta kurser och trodde att jag skulle göra detsamma. Hon hade rätt. Jag hittade en hel drös med skrivarkurser! Tre var extra intressanta, så jag skickade in intresseanmälan på alla tre. Två av dem är på distans och görs helt i egen takt. Den tredje har jag inte fått någon utförligare information om ännu. Kurserna är inte alls dyra, mellan 1000-3000 kr styck, men eftersom jag vill delta i alla tre så drar det ju iväg. En av dessa kurser har en påbyggnadsdel också, så den räknar jag som extra nyttig. Nå, vi får se hur det blir. Jag tror att jag skulle få ut väldigt mycket av att gå en (3+1) kurs i skrivande.

Påfyllning av kaffe. Snart ska ungarna väckas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.