Kaffemonster

Draken avslöjad

Det var möss! Minidrakar. Musdrakar. Små äckliga möss.

Det hann knappt bli mörkt igår förrän den första fällan smällde igen. Det var den som jag ställt vid den vänstra grannens trall. Usch, där under kan mycket smått (och lite större) äckel bo.

musfalla2

Det låg en tvärdöd liten mus i fällan. Vilken lättnad! Nu vet vi hur vi ska bekämpa den där draken. När jag stod där och kände mig lite småstolt över att ha jagat och fällt en mus, hörde jag hur det krafsade bakom blomkrukan och sedan rusade en mus förbi. Aha. Det finns en till alltså. Minst.

Jag panikade en stund över vart vi skulle göra av den döda musen. Hur ska vi få loss den från fällan? Jag borde ha köpt en hel drös med musfällor, då kunde vi bara ha kastat hela fällan, med mus och allt. Daniel tog motvilligt bort musen från fällan, efter att jag med blompinnar petat in den mot mitten av balkongen. När jag fortfarande, trots handskar och blompinnar som skydd, vägrade röra musen gick han och hämtade en tång och lyfte den i svansen och lade i en kompostpåse. Undrar om jag kan få honom att ta den där tången med sig till garaget och jaga monsterspindeln?

Skuldkänslorna kom där ett tag där också. Jag har dödat en mus. Var det verkligen rätt? Den lilla stackaren… Daniel upplyste mig om att det var den lilla stackaren som ätit upp mina blommor. Ja just det! Såhär går det när man ger sig på mina blommor. Grrr.

Jag riggade båda fällorna igen och tänkte att på morgonen är den andra också död och då kommer jag kunna ha mina blommor ifred. Javisst. Imorse fanns det möss i BÅDA fällorna. Åh, fy fan! En var större än de andra två. Usch, usch! Jag tror att jag börjar utveckla en fobi här. 😐 Daniel sover fortfarande, så dessa jävlar fick jag ta hand om själv.

moss

Jag vill åka och köpa råttgift och sprida det ÖVERALLT. Men jag kanske borde kolla med hyresvärden om det är okej. Jag vill gå till grannen och kräva att de river sin trall så att inga äckel kan bo där under. Jag ska iaf maila lite fina bilder till hyresvärden och meddela att det inte är okej någonstans att ha minst tre möss på balkongen. Nu vill jag flytta ännu mera. Jag vill bo någonstans där hela våningens balkonger på hela huset inte ansluter till varann.

Någon som har en orm som vi kan låna och släppa lös på balkongen? 😀

Jag är lite besviken för att det inte var en drake med horn och allt. Nu är det bara små möss. Det var mycket coolare att vara på drakjakt.

One Comment

  • Vidde

    Det finns musfällor av plast som är mycket lättare att ta bort mössen ur… de är som en giljotin som mössen går in i. Sedan klämmer man bara ihop själva fällan på lämplig plats så ramlar musen ur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.