Detox

Virrpanna

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Linas Matkasse.)

Så. Vems idé var det att göra en detox och samtidigt beställaLinas barnkasse? Fick precis hem hur mycket mat som helst, och det enda jag kan äta av det är morötterna. Nå, det finns i alla fall gott om mat när ungarna börjar droppa hem i slutet av veckan.

linamat

Igår när jag fick sms-påminnelse om kassen (för jag hade helt glömt att kassen var bokad) blev jag orolig för att det skulle vara omöjligt att hålla mig ifrån all god mat. Oron för “misslyckande” blev ganska rejäl. Kanske var det enda anledningen till att jag har klarat mig så bra i två dagar var att jag såg till att inte ha något lockande hemma? Lite som när en slutar röka, om det finns ciggisar hemma är det mer sannolikt att en ger upp.

Det var ganska skönt att vakna med en känsla av att denna dag blir bra. Hela morgonen var energifylld. Vågen var uppmuntrande, frukostpuddingen – som denna gången fick lite banan i sig, var god och eftersom jag kände mig alldeles vanlig, så vågade jag ta en promenad på förmiddagen.

Jag har inte varit hungrig idag, utan har klarat mig gott på matschemat: Chiapudding, grönsaksjuice, sallad, smoothie, tomatsoppa. Någon extra frukt har jag inte behövt och något sug efter ostmackor har inte funnits. Det är lite av en segerkänsla idag!

pannkaksungar

Eftersom det gick bra att promenera, så skulle det säkert gå bra att köra bil. Jag åkte ut till mamma och pappa för att umgås med syrror och systerungar en stund. Där kom den största utmaningen hittills. Mamma stekte pannkakor. Pannkakor! Där satt jag på gräsmattan med min sallad medan sötungarna bredvid åt pannkakor. Men det gick bra. Jag hade ju förberett med sallad och en termos kanelte, ifall jag skulle bli frestad av god mat och kaffe. Det kommer att gå bra att hålla fingrarna borta från all god Linamat. Det enda som känns lite trist är att inga grönsaker var ekologiska, så de kommer att bli dåliga.

Det är tydligen midsommar den här veckan. Någons planering har brustit en del. Eller någon har inte koll på högtidsdagar. Jag vet inte hur jag gör med detoxen då. Just nu tvivlar jag inte på att det går att hålla sig utanför den rådande matkulturen, men jag kanske VILL äta midsommarmat. Jag vet inte. Vi får se.

utemat

Idag är det dag 3. Yey! Tre hela dagar och jag mår skitbra. Utan kaffe. Utan gluten. Utan kött- och mjölkprodukter (ett ägg och fem kvadratcentimeter ost undantaget). Bara ekologiskt. Jag känner mig väldigt nöjd.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.