Detox

Mat- och sovklocka

Min mat- och sovklocka har kommit helt i obalans. Jag skyller allt på midsommarafton, då det blev ätet helt i oordning och någon vilostund hanns inte med. Samma trend har fortsatt sedan dess.

I veckan flöt allting på fint, nu är jag mest seg och less på allt. Sallad, soppa, sallad, soppa, sallad, soppa… Bläh!

spenatigen

Magen är lite uppsvälld och jag vet inte skillnad på hunger och mättnadskänsla. Jag som var så nöjd med att den här grönsaksdieten verkade hjälpa mot mer eller mindre konstant magont och uppsvälld mage. Jag har å andra sidan inte varit helt strikt med detta. På midsommarafton åt jag en bit lax och en klick tzatziki. Det var gott! Och i morse åt jag en bit rågbröd igen. Kanske är det det som är orsaken till svullnaden.

Jag bestämde mig för att äta upp de oekologiska grönsakerna som kom med Linas matkasse. Funderar på om alla utslag som började komma häromdagen beror på det. Det där är också en sak jag har gått och småmyst åt hur länge som helst, mina eksem har inte varit aktiva på evigheter. Äran för det har jag gett åt mitt ekologiska leverne. Nu kliar det på många eksemställen.

Sonen frågade igår: “Mamma, när ska du sluta din ramadan? Jag vill äta kinamat.” Den där ungen har vägrat äta kinamat i hela sitt liv, nu ska han ha det. Jag vill också äta kinamat! Jag vill ha en stor fet portion stekt (VITT!) ris med kyckling!

salladigen

Det är vecka två nu. Det ska fortfarande vara samma upplägg, men istället för att dricka citron och ingefära vid något tillfälle under dagen (minns nu inte vilket), så ska man dricka rödbetsjuice och ingefära. Det finns inga färska ekologiska rödbetor i affärerna. Jag tänkte en stund att jag fortsätter med sallad, soppa, sallad, soppa, sablablabla under vecka 3 också, istället för att juica det mesta. Men nu är jag så trött på att tugga grönsaker att jag vill juica tamejfan allt redan nu.

Eller kanske beror allt skit på den där jävla mensen som envisas med att bara vara “på”.

Vilken tur att jag får ringa till en läkares chef och gnälla imorgon.

Nu måste jag lägga kikärtor i blöt. Annars blir det inga till morgondagens lunchsallad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.